Încă de la începutul mandatului, primarul Nicolae Barbu s-a evidenţiat prin năravul de a găsi alţi vinovaţi pentru nerealizările sale: Mina, Bădălău, PSD-ul, Guvernul – au fost ţintele preferate ale primarului nostru.
În conferinţa de presă de miercuri, 31 iulie, edilul oraşului a trecut la next level, identificând giurgiuvenii principalii vinovaţi, deoarece nu plătesc impozite şi taxe suficient de mari pentru o bună întreţinere a oraşului:
” Oriunde în lumea aceasta, dacă vrei să ai servicii de calitate, plăteşti pentru servicii de calitate.
Să vă spun un lucru: impozitul la un apartament de bloc, nu depăşeşte 120-200 de lei. Din 25 de mii de gospodarii din municipiul Giurgiu, noi colectăm 20 de miliarde (bani vechi). Ce facem cu 20 de miliarde? Vă dau un exemplu, să asfaltezi strada Negru Vodă costă 37 de miliarde. Ştiţi cât costă măturatul stradal pe an? Ne costă 48 de miliarde.
Ştiţi că la cimitire, pentru că luăm doar 1 leu pe lună, pentru curăţenie, nu avem oameni să-i plătim pentru a face lucrurile cum trebuie? Toată lumea zice: cresc şerpii că este iarbă multă în cimitir. Doar cei responsabili vin să cureţe mormintele, 75% sunt necurăţate.
Din impozit se repară drumurile, reparaţiile la şcoli, modernizarea… tot ce se face. Ce să faci cu 20 de miliarde de la populaţie?
A, avem vreo 240-250 de miliarde de la societăţile comerciale, că ei plătesc de 10-15 ori mai mult.
Banii din impozite vin de la societăţile comerciale, nu de la populaţie. ”
Giurgiuvenii sunt mult prea săraci pentru a plăti impozite şi taxe la nivelul dorit de către primarul Nicolae Barbu. Acesta spune că în alte oraşe, pe lângă taxa de habitat, este percepută şi o taxă de salubritate:
” Sunt oraşe reşedinţă de judeţ care încasează şi o taxă de salubrizare, pe lângă taxa de habitat pentru gunoiul menajer.
Pentru măturatul stradal, pentru deszăpezire, dezinsecţie şi celelalte, plătesc o altă taxa, 12-14 lei pe lună. Din banii aceştia cumpăra utilaje, mătura stradă… la noi, lumea spune, să plătească primăria! De unde?
Modernizarea străzilor, aducţiunile de apă şi gaze, cu ce să le facem? Din impozite şi taxe – spun mulţi. Supărat, câteodată, le spun: „Hai să strângem banii de impozite şi taxe de pe această stradă şi când strângem toţi banii reparăm şi strada „. Facem acest lucru? Nu. Pentru că şi banii lor i-am folosit când am reparat alte străzi. Dar, cu 20 de miliarde, ce să facem? „, mai spune primarul Nicolae Barbu.
Un oraş prea mic, pentru un primar atât de mare. Nicolae Barbu: Dacă vrei să ai servicii de calitate, plăteşti pentru servicii de calitate!
Publicat
: iulie 31, 2019
Related Articles
-
-
PRIMA REUNIUNE A PROIECTULUI DE TINERET ERASMUS+ ”DANCE ACTIVELY N’ CELEBRATE EUROPE – D.A.N.C.E.”, IMPLEMENTAT DE ASOCIAȚIA CULTURALĂ PENTRU COPII ȘI TINERET ”MILLENIUM ART”, GIURGIU
-
Imagini în exclusivitate: Atenţie, giurgiuveni! Un cetăţean norvegian a furat un autoturism din parcarea de la Kaufland

Citește și …
-
-
-
-
Ședință de lucru a Colegiului Prefectural Giurgiu
Posted in: Actualitate, Administratie Comments: 0
-
-
-
-
Ședință de lucru a Colegiului Prefectural Giurgiu
Posted in: Actualitate, Administratie Comments: 0 -
-
-
-
-
-
-
Exclusiv: Satele din Giurgiu sunt ” terorizate” de câinii fără stăpâni. Adăposturile pentru animale, o afacere bănoasă
Posted in: Actualitate, Dezvaluiri Tags: adaposturi de caini, caini fara stapani, giurgiu, Valter MaracineanuPreambul: Conform unui Regulament din anul 2023 al Parlamentului şi Comisiei Europene (COM (2023), 769 final), comerţul cu câini şi pisici în cadrul Uniunii Europene este o afacere foarte profitabilă. UE estimează că anual se realizează tranzacţii, prin practici comerciale neloiale sau chiar ilegale, în valoare de 1,3 miliarde euro. Cu ocazia acțiunii coordonate a […]
Read More
Post your comments