Tu ştii cine vrea să-ţi fie primar ? Astăzi: comuna Bucşani

foto Bucsani

 

După decesul în primăvara acestui an a fostului primar Radu Pătrăşescu, locuitorii din această localitate asistă la o preluare ” în stil mafiot ” a administraţiei locale de către Dan Păsat.
Sub pretextul prieteniei cu viceprimarul Ionel Chivuleţ, Dan Păsat se află zilnic la sediul primăriei din Bucşani, unde coordonează în fapt întreaga activitate.
După ce a executat trei ani de închisoare pentru fapte de corupţie şi şantaj, Păsat este candidat independent pentru funcţia de primar al comunei Bucşani la alegerile din 27 septembrie 2020.
Păsat şi-ar fi dorit să fie candidatul PNL, însă Dan Motreanu s-a opus, scandalul fiind mult prea mare. A fost aleasă o variantă de compromis. Păsat candidează independent, susţinând lista de consilieri locali PNL. Este de fapt candidatul liberalilor, care, de ochii lumii, vor să lase impresia că nu stau cu penalii la masă.
„Consiliat” de fostul puşcăriaş Dan Păsat, Ionel Chivuleţ, „marioneta” acestuia, a început, în plină pandemie, să arunce pe fereastră cu banii locuitorilor din Bucşani.
În data de 11 august 2020, primăria comunei Bucşani a achiziţionat servicii de pază pentru sediul primăriei, în valoare de aproximativ un miliard opt milioane lei (în bani vechi). Este greu de spus care sunt valorile nepreţuite depozitate în sediul primăriei Bucşani, din moment ce este nevoie ca aceasta să fie păzită permanent de către 7 bodyguarzi.1
Tot din bugetul comunei, s-au mai cumpărat în ultimele luni:2
Expressor de cafea, la preţul de 1.256,25 lei fără TVA, 1.495 lei cu TVA
Vitrină frigorifică, la preţul de 1.050,34 lei fără TVA, 1.250 lei cu TVA
Computere personale, la preţul de 12.685,35 lei fără TVA, 15.096 lei cu TVA
Frigider, la preţul de 830,35 lei fără TVA, 988 lei cu TVA
Echipamente de birou, la preţul de 27.027,61 lei fără TVA, 32.163 lei cu TVA
Coş de gunoi, la preţul de 13.345,80 lei fără TVA, 15.881 lei cu TVA.3

Sunt doar câteva exemple despre modul în care cuplul Pasat-Chivuleţ, devalizează în această perioadă bugetul local al comunei Bucşani. Doar nu sunt banii lor, Păsat fiind şi cel mai mare datornic la bugetul local: peste 500 de milioane.
Marea problemă nu ar fi că sunt achiziţionate aceste bunuri şi servicii, doar că, la doar câteva minute după publicarea anunţurilor pe SEAP, apar şi ofertanţii.
În competiţie cu penalul Dan Păsat se află Bogdan Toma, candidatul PSD. Bogdan Toma este un tânăr antreprenor în vârstă de 34 de ani. A intrat într-o luptă riscantă, firmele familiei fiind în ultima perioadă sub un asalt permanent al controale la comandă. Cu toate acestea, are şanse foarte mari să devină primarul comunei Bucşani.
Bucşani, o localitate cu aproximativ 2800 de votanţi, 350 de hectare de teren arabil, gata să fie preluate de către oamenii care îl susţin pe Dan Păsat .


Publicat  :  septembrie 7, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare