Situaţie de groază la Spitalul Judeţean: 14 persoane infectate cu COVID-19 au decedat în ultimele 24 de ore

spitalul judetean de urgenta Giurgiu

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu situaţia este una dramatică, maşinile mortuare formând coadă în faţa morgii spitalului, 14 pacienţi decedând în ultimele 24 de ore.
În secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, cu o capacitate de 70 de paturi, sunt internate la această oră 78 de pacienţi infectaţi cu COVID. Toţi sunt dependenţi de oxigen. În Unitatea de Primiri Urgenţe se află 41 de pacienţi, iar în ATI 4 persoane.
Toţi pacienţii internaţi la spitalul judeţean stau în frig, sistemul centralizat de încălzire nefiind pornit de către CET Giurgiu din lipsa banilor necesari pentru achiziţionarea gazului metan.dragos chivu
Dragoş Chivu, managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, spune că situaţia este una foarte gravă:
” Din păcate, majoritatea pacienţilor vin în ultimul moment, când afectarea pulmonară este de peste 80 % şi medicii nu mai au soluţii. Oamenii sunt speriaţi şi preferă să stea acasă mai mult decât ar trebui.
Este o situaţie critică în toată ţara şi cred că ar trebui să fie luate măsuri la nivel guvernamental deoarece spitalele sunt depăşite. Noi am detaşat cadre medicale după alte secţii, în aşa fel încât să putem acoperi actul medical.
În legătură cu frigul din spital, noi am făcut solicitări către CET, dar ei cer nişte bani în avans de la primărie.
Avem câteva aparate de aer condiţionat şi încercam să suplimentăm, dar este dificil dat fiind că se lucrează cu oxigen. Am pus câte două pături, am făcut şi noi ce am putut”, spune managerul spitalului judeţean Giurgiu.
Din nefericire situaţia a devenit dramatică, iar autorităţile se pare nu au soluţii.


Publicat  :  octombrie 13, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare