Sfatul senatorului Cristian Marciu pentru tineri: Răzbună-te pe viaţă învăţând!

Cristian Marciu

 

Preambul:

În luna decembrie 2016 giurgiuvenii şi-au ales reprezentanţii în Parlamentul României.
Cel puţin la modul teoretic, cei şase parlamentari ar trebui să reprezinte interesele şi problemele locuitorilor din judeţul nostru în forul legislativ al ţării.
Pentru publicul larg, activitatea unora dintre ei este mai puţin cunoscută. Din acest motiv am decis să începem o serie de interviuri cu toţi parlamentarii de Giurgiu, în dorinţa de a vedea cum îi reprezintă aceştia pe cei care i-au votat.
Astăzi, o discuţie liberă pe teme diverse, cu unul dintre cei mai apreciaţi oameni politici giurgiuveni, Cristian Marciu, senator de Giurgiu.
Viaţa politică a senatorului Cristian Marciu nu poate fi separată de social-democraţia românească.
A fost imediat după 1989 membru FSN, FDSN, PDSR şi PSD, 28 de ani legaţi de o singur crez politic: să fie alături de oameni.
Ales după alegerile din decembrie 2016 senator de Giurgiu, Cristian Marciu este parlamentarul giurgiuvean care a păstrat o comunicare continuu cu alegătorii:
” Profesia de inginer constructor te învaţă că fiecare lucru pe care-l faci să fie unul temeinic. Această abordare m-a ajutat foarte mult. Am ales să fac politică în cadrul unui singur partid, am fost şi la bine şi la rău lângă colegii mei. Disciplina, munca în echipă, respect pentru toţi colegii, pentru alegători, cred că sunt câteva dintre principalele calităţi pe care trebuie să le aibă un om politic.
Am un dialog permanent cu giurgiuvenii, uşa cabinetului meu parlamentar a fost întotdeauna deschisă. Programul meu de audienţe este în zilele de joi şi vineri, dar de multe ori sunt oprit şi pe stradă de către oameni care vor să-mi prezinte problemele lor”, spune Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu.
Giurgiuvenii care vin în audienţă la senatorul Cristian Marciu au o gamă largă de probleme, majoritatea fiind personale: restituirea de proprietăţi, anii de pensie, canalizarea, ori pomul vecinului care îi strică tabla de pe casă.
” Fiecare om este important, astfel că încerc să-i ascult problema pe care o are şi să identific o soluţie. Printre ultimele audienţe primite, un colonel în rezervă, care are soacra internată la Căminul de Bătrâni de la Onceşti, mi-a prezentat un memoriu în care îşi arată nemulţumirea faţă de viaţă socială a bătrânilor internaţi acolo. Am prezentat instituţiilor abilitate aceasta nemulţumire şi urmăresc ce se întâmplă.
Munca cea mai importantă a unui parlamentar care îşi respectă statutul este dialogul cu instituţiile, de la care primesc propuneri de modificări legislative.
În urmă cu câteva zile am avut o discuţie cu ministrul apelor şi pădurilor, căruia i-am prezentat un proiect început în anul 1992, oprit între timp, ce putea rezolva problema care a apărut în aprovizionarea cu apă potabilă a municipiul Bucureşti. Este vorba despre un proiect realizat în mare parte, care prevedea o amenajare hidrografică pe răul Argeş, care să asigure necesarul de apă pentru Bucureşti timp de 7 zile în cazul unei poluări pe râu. Acumularea este la KM 36, pe autostrada Bucureşti-Piteşti. Am vorbit cu ministru, nu ştia de acest proiect, a rămas să revin cu o interpelare scrisă”.
Giurgiuvenii care solicită un loc de muncă, sunt, cu siguranţă, cei care se prezintă cel mai des în audienţe la cabinetul parlamentar:
” Sunt multe persoane care vin la cabinet în speranţa că  o să le găsim un loc de muncă.
În acest moment avem însă o mare problemă, firmele caută personal calificat, iar noi tocmai acest lucru nu avem. Trebuie să modificăm cât mai urgent Legea Învăţământului, să reintroducem învăţământul dual. Eu aş introduce şi la liceele teoretice o specializare şi ore de practică. În străinătate se întâmpla acest lucru, pentru că au văzut ce probleme au cu lipsa forţei de muncă calificată. Ţările occidentale au încercat să-şi rezolve această probleme prin migrare, aducând forţă de muncă calificată şi prost plătită. Noi nu putem face acest lucru. În acest moment nu mai există în România un cult al muncii. Nu pot să înţeleg această mentalitate, cum vrei să trăieşti bine dacă nu munceşti? „ mai spune Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu.
Senatorului Cristian Marciu are pentru tineri cu un sfat pentru a reuşi în viaţă:


Publicat  :  februarie 18, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare