Senatorul PNL Toma Petcu: Avem nevoie urgentă de un guvern și de stabilitate politică!

sedinta toma petcuRomânia trece prin momente grele, avem nevoie urgentă de un guvern și de stabilitate politică, nu știu dacă o eventuală coaliție cu PSD este cea mai bună soluție, dar în acest moment pare singura, dacă greșim acum sau nu, timpul și rezultatele în timp vor stabili acest lucru!
În calitate de reprezentant al PNL în echipa de negociere pe domeniile transporturi și energie, astăzi am discutat cu colegii din PSD și UDMR principalele direcții pe care trebuie să le cuprindem în programul de guvernare.
Cu această ocazie am pledat pentru menținerea în programul de guvernare a tuturor proiectelor care țin de județul Giurgiu și prin care județul nostru s-ar dezvolta, finalizarea și modernizarea tuturor tronsoanelor de infrastructură rutieră, drumuri naționale, precum și cele care țin de calea ferată (drumul de mare viteză București-Alexandria, construirea Variantei de ocolire Giurgiu, lucrări de reparații ale celor aproximativ 300 km de rețea de drumuri naționale de pe raza județului nostru, reabilitarea podului peste Argeș de la Grădiștea, reabilitarea liniei de cale ferată București-Giurgiu faza I, finalizarea studiilor de fezabilitate aflate în derulare, identificarea și asigurarea surselor de finanțarea pentru demararea de noi lucrări pe rețeaua TEN-T Centrală și Globală pe secțiunea București Nord-Giurgiu Nord-Frontieră faza ÎI, electrificarea căii ferate Videle-Giurgiu).
La sectorul naval am susținut, printre altele și introducerea a două puncte: în ceea ce privește proiectul” FAST Danube – Asistență tehnică pentru revizuirea și completarea studiului de fezabilitate privind îmbunătățirea condițiilor de navigație pe sectorul comun româno-bulgar al Dunării și studii complementare” – este necesar a se realiza un memorandum privind formarea unei echipe de miniștri ai ministerelor cu răspundere, pentru deblocarea proiectului și o eventuală intervenție la Comisia Europeană. Cel de-al doilea punct este analizarea posibilității ca UAT-urile să poată să absoarbă fondurile necesare pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii portuare.
Consider că discuțiile de astăzi au fost de bun augur și constructive. Chiar dacă așteptările celor care au votat PNL au fost acelea de a forma un alt tip de alianță, momentele prin care trece societatea românească reclamă responsabilitate și asumare, deciziile politice nefiind întotdeauna pe placul celor care ne susțin. Însă, ceea ce am promis pentru Giurgiu vom realiza și voi lucra îndeaproape pentru finalizarea tuturor proiectelor benefice giurgiuvenilor.


Publicat  :  noiembrie 12, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare