Secretul liniei telefonice speciale din biroul prefectei

pon-tache-pref_1

Orice prefectură din România are şi o linie telefonică specială, „un fir scurt'”, care este folosită, în caz de calamităţi naturale, atunci când orice mijloc de comunicaţii nu mai funcţionează. Astfel că prefectul poate intra în legătură, prin intermediul acestor comunicaţii speciale, asigurate de către STS, cu ministrul de interne, ministrul apărării, cu ministrul sănătăţii şi chiar cu primul ministru, de fapt cu toţi cei cu responsabilităţi în astfel de situaţii.

Responsabilul cu întreţinerea acestei linii telefonice este şi primul care află când un prefect este înlocuit. Aceasta deoarece primeşte cu o zi două înainte un email, cu numele noului utilizator şi cu parola lui de acces, adică cu numele noului prefect, care este scris pe acest telefon.
Acest protocol a fost sfânt, până în urmă cu aproximativ doi ai, de când prefect a fost numită Nina Carmen Crișu.
Iarna aceasta, pe timpul situaţiilor de urgenţă, determinate de ninsori, Carmen Crișu a avut în sfârşit curiozitatea să întrebe”Dar acest telefon de pe biroul meu, ce face, că căuta aici?”. Responsabilul de la STS i-a spus că tocmai pentru aceste situaţii există această linie specială, să poată vorbi direct cu ministrul de interne sau prim ministru.La care, doamna prefect, a cerut să vadă cum este, dacă sună îi răspunde cineva.
Acum începe partea serioasă, dincolo de amuzamentul situaţie, aceasta centrală telefonică de comunicaţii speciale a prefecturii nu mai este funcţională de vreo 2 ani, adică în perioada în care prefect este Nina Carmen Crișu. Motivaţia este una simplă, nu mai au fost alocate nici un fel de fonduri pentru întreţinerea ei.
Sistemul acesteia de funcţionare este unul puţin mai clasic, considerat chiar rudimentar, dar tocmai pentru acesta este folosit doar în situaţii speciale. Are un sistem de alimentare cu energie electrică proprie, nu depinde de celelalte sisteme de comunicaţii., este u sistem autonom.
Deoarece, în perioada în care a fost prefect, nu a alocat nici un fel de fonduri pentru întreţinerea şi revizia liniei directe, aceasta este în acest moment nefuncţionala. Aşa că, visul acesteia, „să vedem cum se aude” nu poate fi pentru moment îndeplinit. Doamne fereşte de o situaţie reală în care aceste serviciu chiar este necesar!

Claudiu Cimpoeru


Publicat  :  mai 5, 2014

Related Articles

Un comentariu

  1. GOGU

    Pentru inceput trebuie sa inveti sa scri……..

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare