Şcolile sunt închise vineri în toată ţara. Ministerul Sănătăţii cere măsuri împotriva gripei

scoli inchise

Ministerul Educaţiei a decis suspendarea cursurilor în toate şcolile din ţară pentru ziua de vineri ca urmare a creşterii alarmante a numărului de îmbolnăviri de gripă. Şcolile vor fi închise şi joi, 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române, când profesorii au zi liberă.
Ministerul Sănătăţii a informat miercuri Ministerul Educaţiei despre situaţia privind evoluţia infecţiilor gripale şi despre oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripă, care constă în suspendarea cursurilor şcolare pentru data de 25 ianuarie, informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.
Astfel, măsura a fost aprobată printr-un Ordin al ministrului Educaţiei, iar în contextul în care şi ziua de joi, 24 ianuarie, este declarată oficial zi liberă, „timp de patru zile copiii vor putea evita expunerea în colectivităţi”, precizează Ministerul Sănătăţii.
Decizia a fost luată, după ce specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică au declarat a doua săptămână cu caracter epidemic. În cazul în care va urma și a treia săptămână cu caracter epidemic, în România va fi declarată epidemie de gripă.


Publicat  :  ianuarie 23, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare