ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.7 GIURGIU- Un an școlar 2021-2022 plin de evenimente Erasmus+

Scoala 7- Erasmus

Școala Gimnazială Nr. 7 Giurgiu este implicată în mai multe proiecte Erasmus+, acțiunile cheie 1 și 2.
Astfel, în perioada aprilie – august 2022, elevi și cadre didactice din școală au participat la mobilități Erasmus+, acțiunea cheie 1, după cum urmează:
09-16 aprilie 2022 – mobilitate în Sliema, Malta, Newark School ( școală internațională de limba engleză)- flux 1, la care au participat 12 elevi, însoțiți de 2 cadre didactice.
30 aprilie- 07 mai 2022 – mobilitate în Sliema, Malta, Newark School- flux 2, la care au participat 13 elevi, însoțiți de 2 cadre didactice.
În cadrul acestor mobilități elevii și-au dezvoltat competențele de comunicare în limba engleză, au participat la ore de engleză, predate de un profesor din școala gazdă și au interacționat cu elevii din școală, care provin din diferite țări de pe glob.
08-14 mai 2022- mobilitate în Dublin, Irlanda, ISI (Study in Ireland Limited)-flux 1, la care au participat 6 cadre didactice.
29 mai- 4 iunie 2022- mobilitate în Dubli, Irlanda, ISI (Study in Ireland Limited)- flux 2, la care au participat 6 cadre didactice
În cadrul aceste mobilități, cadrele didactice din școală și-u dezvoltat competențele de comunicare în limba engleză, obținănd niveluri de competențe de la A1 până la B1.
Tot în cadrul acțiunii cheie 1 au avut loc cursuri de formare pentru 10 cadre didactice la Maksima Training Centre din Split, Croația, pentru dezvoltarea competențelor digitale, în perioadele 10-16 iulie 2022 și 7-13 august 2022. În cadrul acestor mobilități, cadrele didactice au învățat să utilizeze diverse aplicații: Plickers, PicPac, Padlet, etc, pe care le vor folosi ăn activitatea didactică viitoare.
În cadrul acțiunii cheie 2, au fost continuate activitățile proiectelor de parteneriat strategic ”Schools for a Greener Europe” și ”Learning Zones for Inclusion & Equality”. Astfel, începînd cu luna martie pana în luna mai 2022, au avut loc următoarele reuniuni:
7-11 martie 2022- reuniune în Patti, Italia, în cadrul proiectului ”Learning Zones for Inclusion & Equality”, la care au participat 11 elevi si 7 cadre didactice din școala noastră, 18 elevi si 3 cadre didactice din Spania și elevi și profesori din școala gazdă.
21-25 martie 2022- reuniune în Giurgiu, România, în cadrul proiectului ”Schools for a Greener Europe”, la care au participat câte 4 elevi și 2 cadre didactice din Slovacia și Letonia, iar din Portugalia au participat 4 elevi și 4 cadre didactice. Partenerii din Italia au participat virtual.
16-20 mai 2022 – reuniune în Cesis, Letonia, în cadrul proiectului ”Schools for a Greener Europe”, la care au participat 4 elevi și 2 cadre didactice din fiecare școală parteneră.
În lunile octombrie și noiembrie 2022, vor avea loc alte reuniuni în cadrul acțiunilor cheie 1 și 2.
În perioada 3-7 octombrie 2022 va avea loc reuniunea din Giurgiu, România a proiectului ”Learning Zones for Inclusion & Equality”, în cadrul căreia vor participa 14 elevi și 4 cadre didactice din Italia și 18 elevi și 3 cadre didactice din Spania. În cadrul acestei reuniuni vor avea avea loc activități de promovare a istoriei naționale și un spectacol de teatru despre o imagine feminină remarcabilă din istoria fiecărei țări partenere.

În perioada 24-28 octombrie vor avea loc 3 evenimente Erasmus+:
Reuniune proiect ”Schools for a Greener Europe”, în Terrasini, Italia, la care vor participa 4 elevi și 2 cadre didactice din fiecare școală parteneră.
Mobilitate în Chomutov, Cehia, la care vor participa 7 elevi si 2 cadre didactice, în cadrul acțiunii cheie 1- dezvoltarea competențelor digitale.
Mobilitate în Veliko Târnovo, Bulgaria, la care vor participa 9 elevi și 2 cadre didactice, în cadrul acțiunii cheie 1- dezvoltarea competențelor digitale.
Mobilitate în Komotini, Grecia, la care vor participa 6 elevi și 2 cadre didactice, în cadrul acțiunii cheie 1- dezvoltarea competențelor digitale.

În luna iunie 2022, Școala Gimnazială Nr.7 a primit finanțare pentru mobilități elevi și profesori, în anul școlar viitor, în cadrul proiectului cu acreditare Erasmus+ KA1. Obiectivul principal al acestui proiect este ca în anul școlar 2022-2023, 10 cadre didactice și 10 elevi să-și dezvolte metode și strategii de predare/învățare, prin participarea la mobilități în școli și centre de formare din Europa.


Publicat  :  august 23, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare