ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.7 GIURGIU- MOBILITATE VIRTUALĂ, PROIECT ERASMUS+ KA229 ENVIRONMENTAL GREEN GATE SCHOOLS

1

În perioada 10-12 februarie 2021 a avut loc ultima mobilitate virtuală din cadrul proiectului Erasmus+ KA229 ENVIRONMENTAL GREEN GATE SCHOOLS, în care Școala Gimnazială Nr.7 este partener. Coordonator este o școală din Franța și parteneri – școli din Italia, Germania, Lituania și Grecia. Proiectul are ca principal obiectiv protejarea mediului prin realizarea de pereți verzi cu plante medicinale și aromatice, precum și reciclarea deșeurilor.
Mobilitatea a fost organizată de partenerul din Italia. Proiectul a început în septembrie 2018 și ar fi trebuit să se termine în august 2020, dar din cauza pandemiei Covid19, ultima reuniune de proiect din Italia nu a mai putut fi realizată fizic, perioada proiectului a fost prelungită cu 6 luni, iar reuniunea a fost realizată virtual săptămâna trecută.
Din partea Școlii Gimnaziale Nr.7 au participat la mobilitatea virtuală 14 cadre didactice și 11 elevi, dar pentru pregătirea mobilității au fost implicați, prin activități de reciclare, elevi din mai multe clase de gimnaziu.
În prima zi de activitate, elevii din Italia au prezentat aplicația GREEN, pe care au realizat-o, cu plantele medicinale și aromatice pe care le-a descoperit fiecară școală în zona în care se află, pretele verde, parcul Eden din grădina școlii și un tur al școlii.
În a doua zi, partenerul din Franța a prezentat cartea electronică ”Eco-Travellers” și codul QR pentru parcul Eden.
În a treia zi, elevii Școlii Gimnaziale Nr.7 au prezentat video clip-uri despre România, un tur al orașului și al școlii, realizat de elevii școlii și tutoriale cu activitățile de reciclare creativă a deșeurilor. În final, elevii școlii au prezentat live o expoziție cu obiecte realizate din materiale reciclabile, create în timpul cursului opțional ”Reciclăm și natura protejăm”.
De asemenea, la finalul reuniunii, a fost discutate aspecte ale raportului final al proiectului.

La sfârșitul reuniunii virtuale au fost acordate certificate de participare profesorilor și elevilor implicați.

 


Publicat  :  februarie 15, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare