Sclavi pe plantațiile lui Ioan Niculae

ioan_niculae

Cel mai bogat om din România, Ioan Niculae, își întreține uriașul imperiu agricol pe care l-a dezvoltat în sudul țării prin munca a mii de țărani săraci pe care nu-i plătește cu lunile.
O investigație incognito a României libere a scos la iveală faptul că zilierii care lucrează pe terenurile latifundiarului primesc, după 12 ore de trudă, în cel mai bun caz o pâine sau o mână de făină. Acest fapt a fost recunoscut chiar de șefii unor ferme din holdingul InterAgro, deținut de Ioan Niculae, care au refuzat să-i primească la muncă pe reporterii sub acoperire de teamă că aceștia ar putea face scandal la finalul zilei dacă nu primesc banii promiși.

Camioanele holdingului InterAgro trec în fiecare dimineață prin satele din Giurgiu și Teleorman să-i adune pe țăranii săraci care vor să muncească pe pământurile administrate de holdingul lui Ioan Niculae.
Oamenii vin și de la zeci de kilometri depărtare, cu speranța că la finalul zilei vor căpăta cei 40-50 de lei promiși pentru efortul lor. Numai că arareori se întâmplă așa. Investigația a pornit tocmai de la faptul că mai mulți țărani din Teleorman s-au plâns că anul trecut au primit abia la Crăciun puținii bani care li se cuveneau încă din primăvară.

Aceiaşi situaţie pe care o descrie Romania libera se întâlneşte şi la firmele din Giurgiu pe care le are „marele patron” Ioan Niculae. La Giurgiu Nav şi SCAEP, angajaţii sunt neplăţii din luna septembrie. Au fost câteva încercări de greve, toate înăbuşite prin ameninţarea cu pierdea locului de muncă.


Publicat  :  mai 30, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare