Şase medalii pentru România la Campionatul Balcanic de Sărituri peste Obstacole

14202787_10205403739692590_2385012594745183070_n

România a câștigat șase medalii la Balcaniada Ecvestră: două de aur, trei de argint și una de bronz. În clasamentul pe națiuni, țara noastră se află pe locul 3.

Cele mai multe medalii au fost câștigate de Turcia, cu zece medalii, patru de aur, două de argint și patru de bronz. Locul al doilea este ocupat de Grecia, cu opt medalii, două de aur, trei de argint și trei de bronz. Balcaniada de Sărituri peste Obstacole este cea mai importantă competiție sportivă internațională organizată anul acesta de România. Evenimentul a avut loc în țara noastră după 20 de ani de absență.
“Sunt extrem de fericit deoarece toți președinții statelor balcanice au spus că România a organizat anul acesta cea mai reușită Balcaniadă din ultimii 15 ani. Felicit toți sportivii pentru rezultatele obținute. Au muncit foarte mult pentru aceasta competiție. Dăruirea lor a fost extraordinară. Le mulțumesc pentru bucuria adusă sportului ecvestru și României”, a declarat Vlad Bontea, președintele Federației Ecvestre Române.
Seniorii au reușit, vineri, performanța de a câștiga medalia de aur. O asemenea performanță nu a mai avut loc de 24 de ani!
Balcaniada de Sărituri peste Obstacole este cea mai mare competiție sportivă internațională organizată anul acesta de România. Țara noastră a atins un record absolut în istoria de 48 de ani a competiției în ceea ce privește sportivii și caii înscriși în concurs: 258 de cai și 250 de sportivi din 8 țări balcanice s-au înscris la Balcaniadă.
România a avut o echipă numeroasă și valoroasă. 40 de sportivi români şi 50 de căi au participat la toate cele şapte probe: copii, tineret, juniori, amazoane, cai tineri, seniori şi echipe. Competiția a avut loc pe parcursul a patru zile (1-4 septembrie), la Clubul Regatul Cailor.


Publicat  :  septembrie 6, 2016

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare