Revoltă in orașul Bolintin Vale împotriva romilor răcari

bolintin vale

Sute de persoane sunt în acest acest moment în stradă la Bolintin Vale, pregătindu-se să ia cu asalt cartierul răcarilor.
Revolta localnicilor a pornit după ce un șofer de microbuz a fost omorât cu o cărămidă. Aceştia cer ca romii din cartierul Răcari să fie alungaţi din localitate.
Mai multe echipaje de polițiști, jandarmi și mascați de la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) sunt acum la fața locului. Forţele de ordine sunt coordonate de către comisarul şef Viorel Polexe.
Situaţia poate să degenereze oricând, protestatarii ameninţând că vor da foc caselor răcarilor.
Acest conflict dintre localnici şi o grupare de romi din Bolintin este mai vechi, crima din data de 9 ianuarie fiind doar flacăra care a aprins focul:
Un ofiţer cu mare experienţă din cadrul IPJ Giurgiu ne explică scandalul de astăzi:
” În urmă cu vreo 15 ani, s-au aciuat în Bolintin Vale mai mulţi romi din comuna Răcari, judeţul Dâmboviţa. Aceştia stau în case improvizate de carton, ori au ocupat ilegal mai multe terenuri. Au terorizat locuitorii din Bolintin, le sparg locuinţele, îi agresează.
Ceea ce se întâmplă astăzi este rezultatul faptului că poliţia a scăpat total fenomenul de sub control. Nimeni din poliţie nu vrea să ştie că aceşti indivizi locuiesc fără forme legale în acest loc, infracţiunile nu le sunt monitorizate şi anchetate. Dacă nu sunt luate măsuri urgente şi ferme, situaţii asemănătoare cu cea de astăzi se pot întâmpla oricând. Oamenii au ajuns la capătul răbdării şi poliţia este complice la această situaţie „!

 

Sursa foto: Gandul.ro


Publicat  :  ianuarie 12, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare