Problemele financiare continuă pentru Zona Liberă Giurgiu. Codul administrativ blochează activitatea societăţii!

George Palalau

La 6 luni de zile de la numirea în funcţia de director general al SC Administrația Zonei Libere Giurgiu SA, George Pălălău a susţinut o o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat situaţia economico- financiară a societăţii.
Din nefericire, Zona Liberă Giurgiu se confruntă în continuare cu probleme financiare, acestea fiind determinate, în primul rând, de cadrul legislativ în vigoare:
” Imposibilitatea de a de a subînchiria – subconcesiona terenuri din cauza codului administrativ promulgat în 2019 ne afectează foarte mult activitatea.
Această problemă a fost prima pe agenda mea şi am încercat cu eforturi susţinute lună de lună, prin deplasări la parlamentul României, pentru a amenda acest cod administrativ. În luna noiembrie, cu ajutorul domnului Motreanu şi, în special, al domnului senator Toma Petcu, acest amendament a intrat pe ordinea de zi a senatului şi a fost adoptat. In luna decembrie, amendamentul a fost dezbătut şi aprobat şi de camera deputaţilor. A mers către promulgare. Din păcate, atunci când trebuia să primim cadrul legislativ pentru funcţionarea în condiţii normale a Zonei Libere, grupul parlamentar USR şi parlamentarii neafiliaţi au atacat la Curtea Constituţională această modificare. Ca să vedeţi cum merg lucrurile în ţara aceasta! În data de 14 februarie, CCR trebuie să dezbată aceasta sezisare şi sperăm că decizia ne va fi favorabilă. „ a declarat George Pălălău, directorul general al SC Administrația Zonei Libere Giurgiu SA.
În paralel cu aceste demersuri pentru modificarea cadrului legislativ, conducerea Zonei Libere a redus costurile de funcţionare, având loc chiar şi reduceri de personal:
” În luna august, când am preluat conducerea societăţii, erau 112 angajaţi, din care în plată 98. În prezent, Zona Liberă Giurgiu are 77 de angajaţi, reducând 22 de posturi.
În funcţie de evoluţia situaţiei economico- financiare vom decide şi modalitatea în care vom continua administrarea Taberei Stejarul, activitatea de aici fiind una care generează pierderi”, a mai declarat George Pălălău.


Publicat  :  ianuarie 30, 2024

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare