Prin ce „șmecherii’ sunt numiţi politic directorii de instituţii

Andronache Apia

Persoanele care au efectuat stagiul militar cunosc foarte bine vorba: „funcţia bate gradul”, situaţie care se poate aplica foarte bine şi în cazul actualului director al APIA Giurgiu, Vasile Andronache. Adică, doar după câteva luni, o persoană angajată cu un contract pe perioadă determinată, pe postul de consilier asistent, este numită director la unul dintre serviciile deconcentrate cele mai importante pentru economia acestui judeţ.

Este greu de înţeles pentru cei din afara sistemului, dar pentru cunoscători este o şmecherie specific românească. Pentru a ocupa funcţia de director executiv la APIA Giurgiu, Vasile Andronache trebuia în prima fază să fie angajat în această instituţie. Numai că nu existau locuri disponibile.

În 2013 a apărut oportunitatea mult aşteptată. Coordonatorul centrului APIA din comuna Hotarele a fost detaşat pe un post mai important în Bucureşti, iar consilierul asistent de la Hotarele a devenit şef de centru. Această mutare este valabilă doar pe perioada detaşării. Aşa a fost angajat Vasile Andronache pe locul vacant, cu un contract pe perioadă determinată, până la revenirea titularului de post.

Directorul APIA va avea însă o surpriză total neplăcută săptămâna aceasta. Titularul de la centrul Hotarele intenţionează să-şi înainteze demisia, astfel că şi contractul de muncă al lui Vasile Andronache încetează de drept.
Cumulat şi cu scandalul naţional care a izbucnit la nivel de APIA, în legătură cu subvenţia pentru crescătorii de animale, se anunţă o perioadă destul de dificilă pentru directorul de la APIA Giurgiu.


Publicat  :  iunie 16, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare