Primarul Nicolae Barbu a prezentat situaţia blocurilor ANL şi a locuinţelor sociale

anl-uri

Până la sfârşitul acestui an conducerea Primăriei Giurgiu îşi propune finalizarea locuinţelor ANL situate în zona portului Giurgiu. În acest complex vor fi 24 de apartamente cu două camere şi 96 de garsoniere.

Deasemenea, în acest moment, se află în faza de licitaţie proiectul privind realizarea a 70 de garsoniere în blocurile C1 şi C2 din cartierul Tineretului, acestea urmând a fi repartizate în regim de locuinţe sociale. Solicitările sunt însă foarte mari, în acest moment fiind depuse la primărie peste 1000 de cereri, atât pentru locuinţe sociale cât şi pentru ANL-uri.

Vestea bună este că, în sfârşit, executivul primăriei s-a hotărât să rezolve şi problema ghetourilor din cartierul Istru. Primarul Nicolae Barbu spune că în acest an blocul C va fi dărmat: „Am mai făcut încă un control în cele două blocuri din cartierul Istru C şi D. Am centralizat datele de la diferite instituţii, pe care le-au cules încă din anul 2012. Sunt multe persoane care locuiesc acolo fără forme legale. Sunt hotărât ca, în vara aceasta, să le punem la dispoziţie o maşină tuturor celor care nu sunt îndreptăţiţi să locuiască aici şi să-i conducem către către „căsuţa părintească”. Blocul C va fi dărmat anul acesta”

Deasemenea, primarul Nicolae Barbu a mai declarat că, până la sfârşitul mandatului, intenţionează să dărâme şi celălalt bloc de la Istru, pe locul acestora urmând să fie construite alte locuite sociale.


Publicat  :  iulie 3, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare