Primarii si consilierii locali au început sa depună jurământul de învestire

cup 2

„Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor comunei. Așa să îmi ajute Dumnezeu! „, este jurământul auzit rostit astăzi în mai multe localităţi din judeţul nostru.
În conformitate cu prevederile Codului Administrativ, Instituția Prefectului Judeţului Giurgiu, pe măsura rămânerii definitive a hotărârilor instanțelor care validează mandatele aleșilor locali, a demarat procedura depunerii jurământului de către aleșii locali, respectiv consilieri și primari.
Miercuri, 21 octombrie, prefectul Aneta Matei şi subprefectul Mirel Bragaru au participat la mai multe ceremonii de constituire a consiliilor locale alese în urma alegerilor pentru autoritățile publice locale din 27 septembrie 2020.
În cadrul acestora, au depus jurământul primarii și consilierii locali declarați aleși, validați de judecătoriile în raza cărora se află unitatea administrativ-teritorială.
Conform prevederilor legale, reprezentantul Instituţiei Prefectului a deschis ședința, iar secretarul general al unității administrativ-teritoriale a dat citire încheierilor judecătorești privind validarea mandatelor primarului și consilierilor locali.
Conducerea ședinței a fost preluată apoi de cel mai vârstnic consilier local dintre cei validați, împreună cu doi dintre cei mai tineri.DSC04550
Prima ceremonie de constituire la care a participat prefectul Aneta Matei a fost în comuna Letca Noua, unde primarul Marian Negru a reuşit cel mai bun rezultat din judeţ, 94,72%, toţi consilierii locali fiind din partea PNL.DSC04553
La şedinţa de astăzi au fost validaţi 11 consilieri, supleanţii urmând să fie validaţi în următoarea şedinţă a consiliului local.
Catalin CorbeaTot astăzi, prefectul Aneta Matei a participat la şedinţa de constituire şi depunere a jurământului la comuna Prundu.
Mariana si Catalin CorbeaPrimarul Cătălin Corbea, cel mai performant primar din judeţul Giurgiu, a obţinut un nou mandat, având un consiliu local format din 13 consilieri: 11- PNL şi câte unul PSD şi ALDE.DSC04583
Şi subprefectul Mirel Bragaru a fost astăzi prezent la ceremoniile de constituire din mai multe comune, printre acestea: Toporu, Schitu şi Putineiu.

DSC04572Consiliul local Toporu are în componenţa 11 consilieri, 10- PSD şi unul de la PNL. Zece dintre ceştia au depus astăzi jurământul.Constantin Ionescu, primar PSD, se află la al treilea mandat, reuşind să transforme în această perioadă comuna Toporu într-una dintre cele mai apreciate localităţi din judeţul nostru.DSC04594

DSC04598Zece consilieri au fost validaţi şi în comuna Schitu, unde primarul Ionel Paşol a reuşit un rezultat electoral ce dovedeşte încă o dată aprecierea locuitorilor pentru activitatea depusă în cei opt ani de mandat.

DSC04602
Seria ceremoniilor de constituire a consiliilor locale şi de depunere a jurământului de către noii aleşi a fost încheiată la Putineiu, unde primarul Gheorghe Breazu a obţinut un al treilea mandat.DSC04610DSC04616 Toate ceremoniile de constituire s-au desfăşurat cu respectarea respectarea regulilor impuse de situația sanitară actuală


Publicat  :  octombrie 21, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare