Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina: PSD îşi respectă angajamentele: relansează şi sprijină programe esenţiale pentru întărirea securităţii alimentare a ţării!

programul tomata

PSD îşi respectă angajamentele: relansează şi sprijină programe esenţiale pentru întărirea securităţii alimentare a ţării, pentru susţinerea legumicultorilor şi reducerea deficitului comercial, iar românii vor putea avea pe masă produse proaspete, sănătoase, curate, de calitate şi cu gust.
Pentru programul TOMATA, se acordă un sprijin de 4.000 de euro/beneficiar (3.000 de euro pentru ciclul 1 de producție + 1.000 de euro pentru ciclul 2 de producție) pentru producțiile vândute în perioada 1 martie – 10 iunie (ciclul 1), respectiv 15 octombrie – 9 decembrie (ciclul 2).
În cadrul Programului de sprijinire a legumelor deficitare se acordă un sprijin de 1.000 de euro/beneficiar pentru producțiile valorificate în perioada 15 octombrie – 9 decembrie (ciclul 2).
În Programul de sprijinire a usturoiului, se acordă un sprijin de 3.000 de euro/beneficiar/ha pentru producțiile valorificate în perioada 1 iunie – 21 decembrie.
Totodată, în contextul creșterilor uriaşe ale facturilor la electricitate și gaz, ministrul Agriculturii are în vedere și aplicarea unei scheme de sprijin, de la 1 februarie, pentru agricultură și industria alimentară. Acesta prevede, de exemplu, compensarea pentru bonusul de cogenerare și pentru costurile cu certificatele verzi.


Publicat  :  ianuarie 11, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare