Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina: Programul Tomata are alocat un buget de 225 de milioane de lei (45 milioane euro)

programe fermieri

Alături de noile programe pentru IMM-uri, şi cele de sprijin al legumicultorilor vin în completarea măsurilor necesare redresării economice- marcă a bunei guvernări a PSD.
Astfel, Ministerul Agriculturii aduce, în doar 2 săptămâni de la anunțarea publică a angajamentelor, un NOU sprijin consistent pentru tomate, usturoi și alte legume deficitare pe piață.
Programul Tomata are alocat un buget de 225 de milioane de lei (45 milioane euro). Sprijinul individual este de 4000 de euro pentru fiecare beneficiar care produce 3000 de kg roșii/1000 mp.
Pentru restul producțiilor deficitare (ardei gras și/sau lung, kapia, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac și ceapă) valoarea sprijinului este de 1000 euro/beneficiar.
Programul Usturoi are un buget de 22,2 milioane de lei (4.5 milioane de euro). Se acordă un sprijin de 3000 euro/cultura/ha/beneficiar în condițiile unei producții minime de 3 kilograme de usturoi/10 mp.
În plus, în contextul scumpirii carburanților, TOŢI fermierii primesc o gură de oxigen prin reducerea accizei la motorină.
Subvenția la motorina agricolă este de 1,630 lei/litru. Asta înseamnă un preț mai redus cu aproximativ 25% față de cel plătit la pompă. Bugetul total alocat pentru astfel de sprijin dedicat este de 309 milioane lei.


Publicat  :  februarie 2, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare