Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina: Ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a reuşit, de la preluarea mandatului, să revitalizeze investiţiile în infrastructura mare de transport!

drumuri-proiect

Astfel, CNAIR a lansat licitația pentru construcția a trei secțiuni dintre Bacău și Pașcani, cu o valoare de 5,8 miliarde lei, finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Pe Lotul 2 al autostrăzii, cel dintre Mizil și Pietroasele, s-a dat ordinul de execuție și a început efectiv șantierul.
De asemenea, în următoarele luni, vor fi semnate noi contracte de execuție pentru autostrăzi din toată țara:
– În luna august va fi semnat contractul de execuție al sectorului de autostradă Chețani – Câmpia Turzii.
– Tot pe autostrada Transilvania proiectarea și execuția tronsoanelor Poarta Sălajului – Zalău și Zalău – Nușfalău, inclusiv Tunelul Meseș, se află în etapa a doua a licitației.
– În cazul sectorului Suplacu de Barcău – Chiribiș, licitația se află în reevaluare oferte, termenul estimat pentru comunicarea rezultatului procedurii fiind luna august 2022
– Pe A9 Timișoara – Moravița. A început elaborarea studiului de fezabilitate, cu termen în această toamnă, după ce în iunie s-a semnat acordul dintre România și Serbia pentru stabilirea conexiunii autostrăzii Timișoara – Moravița cu drumul de mare viteză Belgrad – Vatin. Anul viitor se va licitația și pentru construcția acestei autostrăzi. Astfel va fi asigurată continuitatea fluxurilor rutiere ale autostrăzii Timișoara – Moravița de pe teritoriul României cu drumul de mare viteză Belgrad – Vatin, de pe teritoriul Serbiei.


Publicat  :  iulie 27, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare