Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina: Investiţii în infrastructura rutieră şi feroviară din judeţul Giurgiu de peste un miliard de lei, în 2024!

Mina_ Grindeanu

Continuă, astfel, şi anul acesta, proiectele derulate prin Ministerul Transporturilor, condus de social-democratul Sorin Grindeanu.
Autostrăzi / Drumuri expres/ modernizări drumuri și căi ferate cu finanțare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă(PNRR) și buget naţional:
Judeţul Giurgiu este prins în proiectul Drum de Mare Viteză Bucureşti-Alexandria, cu o valoare a contractului de proiectare de peste 16 milioane de lei. Studiul de fezabilitate va fi gata în aprilie anul acesta.
Autostrada Bucureşti-Giurgiu – 43,5 kilometri în judeţul nostru. Proiectul are o valoare de execuţie estimată la aproape 223 de milioane de lei. Studiul de fezabilitate va fi gata în aprilie 2024.
Varianta de ocolire Giurgiu- 11,5 kilometri, în judeţul nostru, proiect cu o valoare de execuţie estimată la peste 304 milioane de lei.
Căi ferate :
Modernizarea liniei de cale ferată București Nord – Jilava – Giurgiu Nord – Giurgiu Nord Frontieră(80 de kilometri).
Lot 1 – Redeschiderea circulaţiei feroviare pe pod peste râul Argeş, între Vidra şi Comana – 12 kilometri și lucrări conexe Lot I: modernizarea a 12 kilometri de linie de cale ferată simplă, între Stațiile Vidra și Comana.
Vor fi amenajate 2 stații noi: Comana și HM Grădiștea (ce se va transforma în punct de oprire), vor fi construite patru poduri noi (două poduri peste râul Sabar km 18+272 și km 18+411, un pod peste râul Neajlov între km 28+364 – km 28+434 şi un pod peste râul Argeș, între km 23+456 – km 23+747), inclusiv două viaducte de acces, dar vor fi amenajate şi 10 podețe noi. Valoarea acestei investiţii este de aproape 600 de milioane lei, iar proiectul va fi finalizat în iulie 2024.
Lot 2(în faza de Studiu de Fezabilitate) și modernizarea ramificației liniei de cale ferată Jilava – Progresu (4 kilometri) – Lot II, Studiul de fezabilitate eeste finalizat, se lucrează la documentația pentru lucrări de proiectare și execuție.
Modernizarea mai multor treceri la nivel cu calea ferată, precum cele de pe linia L105 Giurgiu Nord-Videle sau Stăneşti-Bălănoaia. Studii de fezabilitate finalizate iar valoarea investiţiei este de 11,4 milioane de lei.
Proiecte tip ”Quick Wins” – Lucrări de eliminare a restricţiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii pe raza SRCF Bucuresti – 11 loturi. Lucrările vor fi realizate pe o lungime de aproape 67 de kilometri: București – Craiova (L100), din care în județul Giurgiu, pe 33 de kilometri pe linia de cale ferată 100 între Grădinari – Vadu Lat –Zăvestreni, cu bani din PNRR.
Reparaţii pod Prietenia peste Dunăre între Giurgiu Nord şi Ruse (aflat în stadiul de expertiză și DALI, proiectare şi execuţie).


Publicat  :  ianuarie 22, 2024

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare