Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina: Dacă Guvernul Cîţu o ţine tot aşa cu discriminarea populaţiei, România va continua să meargă spre stalinism şi asta trebuie să înceteze!

Marian Mina-parlament

Dacă Guvernul Cîţu o ţine tot aşa cu discriminarea populaţiei, România va continua să meargă spre stalinism şi asta trebuie să înceteze! În toate statele unde a fost oprită pandemia, au fost luate măsuri suplimentare vaccinării.
Astfel, PSD a pregătit un program complet în care, alături de continuarea vaccinării, au rol cheie testarea, dar şi asigurarea tratamentelor necesare, atât în farmacii cât și în spitale.
Propunem şi susţinem:
▪️ Accesul facil la diagnostic si tratament, inclusiv prin CENTRE ambulatorii, în toate orașele, care să ofere consultații, investigații și prescriptie rapidă pacientilor COVID-19.
▪️ Accesul la medicație antivirală pe bază de prescripție în farmaciile cu circuit deschis.
▪️ Stabilirea urgentă a criteriilor de internare în spital a pacienților COVID-19.
▪️ Call-center pentru medicii de familie pentru consiliere profesională în cazul pacientilor cu COVID-19.
▪️ Constituirea unității de achiziție, stocare și distribuție a medicatiei specifice pacienților COVID-19 (MS, DSU, Unifarm).
▪️ Organizarea unei structuri judetene functionale de coordonare a acordării asistentei medicale, cu reprezentanți ai spitalelor din judet, a DSP si CJ pentru repartizarea pacientilor cu COVID-19 și a celor cu boli cronice în funcție de disponibilitatea serviciilor medicale de asistență spitalicescă.
▪️ Pachet de informații ușor accesibil pentru toți cetatenii: ce fac dacă am un test pozitiv, dacă sunt contact al unui caz pozitiv? Unde mă adresez? Când și unde mă prezint la medic? De unde procur medicația de care am nevoie?
În plus, PSD va depune în regim de urgență, în Parlament, un proiect de lege care să supună controlului judiciar, în procedură de urgență, toate Hotărârile de Guvern și deciziile CNSU, care limitează drepturi și libertăți.
O astfel de lege este necesară, fiind o obligație a Parlamentului, după ce Curtea Constituțională a arătat că NU există un control adecvat asupra actelor administrative ale Guvernului.


Publicat  :  octombrie 25, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare