Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina: Continuă implementarea măsurilor iniţiate şi susţinute de PSD pentru companiile româneşti!

IMM-uri

De astăzi, firmele interesate pot depune cererile de finanţare pentru schemele de ajutor IMM Prod și Garant Construct. Aceasta, după ce vinerea trecută, Comisia Europeană le-a aprobat. Plafonul total al garanțiilor celor două programe este de 4 miliarde de lei.
IMM PROD este menit să încurajeze/dezvolte activitățile productive românești; asigură 90% din garanțiile finanțării investițiilor necesare.
Garant Construct susține proiectele de îmbunătățire a eficienței energetice și alinierea la obiectivele de mediu implementate de IMM-urile din domeniul construcțiilor și de unitățile administrativ-teritoriale, prin acordarea de garanții guvernamentale de maximum 90% din valoarea finanțărilor.
În viziunea PSD, dezbaterea despre reforma fiscală în sensul asigurării echității fiscale între contribuabili, trebuie însoțite și de măsuri de stimulare a economiei, cum sunt în cazul de față schemele de ajutor de stat pentru IMM-uri.


Publicat  :  iunie 6, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare