Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina: Blue Air trebuia să asigure, în primul rând, de aducerea în ţară a pasagerilor români!

Marian Mina- camera 2

Indiferent de problemele financiare, Blue Air trebuia să se asigure, în primul rând, de aducerea în ţară a pasagerilor români! Însă, a abandonat mii de călători în aeroporturi, sub pretextul blocării conturilor de către Administrația Fondului de Mediu.
Reacţia Ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost, însă, una promptă și corectă. A iniţiat rapid măsurile pe care guvernul le-a aprobat pentru ca Tarom să-i poată aduce în țară pe călătorii abandonați de Blue-Air. Asta va costa statul român 5 milioane de lei, dar sunt bani ce vor fi recuperați pe căi legale de la Blue Air.
Din păcate, compania privată, pe care statul român a ajutat-o cu un împrumut de 62 de milioane de euro, a ajuns să aibă un comportament de ţepar. Nu doar că nu-și plătește taxele datorate statului, dar își tratează clienții cu o totală lipsă de respect.
Să nu uităm că, în perioada aprilie 2021 – aprilie 2022, au anulat bilete și rezervări pentru sute de mii de călătorii, fără rambursarea banilor, ceea ce le-a atras o amendă de 2 milioane de euro de la ANPC.
Conturile Blue Air au fost blocate pentru neplata unei sume de 28 de milioane de lei, pentru că nu a achiziționat şi nu a restituit certificatele de gaze cu efect de seră, obligație a companiei Blue Air, pe care celelalte companii aeriene au respectat-o.


Publicat  :  septembrie 7, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare