Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina: Avem nevoie de o reformă care să asigure justiţia socială, echitatea şi solidaritatea între contribuabili!

marian mina

De aceea, se impune ajustarea Codului Fiscal şi PSD îi cheamă la acţiune rapidă pe partenerii din Coaliţie. Aceasta, având în vedere că termenul limită până la care pot fi aduse ajustări Codului Fiscal, ca să fie aplicate de la 1 ianuarie 2023, este sfârşitul lunii iunie.
Nu ne putem aştepta la reducerea decalajelor sociale, dacă mergem mai departe cu acelaşi Cod Fiscal care le-a creat. Şi scopul reformei propuse nu este de a introduce sau de a scoate anumite taxe, ci dea a crea o societate mai echitabilă, care să ofere un trai decent tuturor cetățenilor.
Insistăm și sperăm că partenerii de guvernare vor înțelege necesitatea și utilitatea tuturor propunerilor PSD:
– Supraimpozitarea cu 40% a sumelor din veniturile salariale din sistemul bugetar care depășesc salariul Președintelui României.
– Supraimpozitarea în două trepte a pensiilor speciale, respectiv o cotă de impozitare de 40% pentru suma care depășește pragul 9.000 de lei (cinci pensii medii nete) și de 90% pentru ceea ce depășește 18.000 lei (10 pensii medii nete);
– O contribuție pentru Sănătate și Educație de 0,5% din cifra de afaceri, plătită temporar, timp de doi ani, de companiile care au venituri anuale de peste 100 de milioane de euro.
Din această contribuție se pot finanța, de exemplu, două măsuri importante din Programul de guvernare: „Masă caldă în școli” și înființarea rețelei naționale de centre comunitare de sănătate.


Publicat  :  iunie 22, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare