Preşedintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu: Municipiile și orașele din regiunea Sud-Muntenia pot accesa fonduri europene pentru investiții în regenerarea urbană

finantari municipii

Apelurile de proiecte au fost lansate de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia.
Vor fi finanțate lucrări de creare, modernizare, reabiltare sau extindere în parcuri, piețe publice, piețe agroalimentare sau locuri de joacă pentru copii. Lucrările pot viza demolarea clădirilor sau amenajarea spațiilor verzi prin aducerea terenului la starea inițială, plantarea suprafețelor, inclusiv plantarea de arbori, realizarea de alei, foișoare sau pergole. Pot fi finanțate și realizarea unor terenuri de sport, instalarea de rețele wireless, de iluminat public și supraveghere video.
Sprijinul acordat municipiilor reședință de județ este în valoare de 50,5 milioane de euro.
Solicitanți eligibili:
– municipii reședință de județ din regiunea Sud-Muntenia
– parteneriate între UAT municipii reședință de județ și UAT din zona urbană funcțională a acestora.
Pentru municipiile care nu sunt reședințe de județ și pentru orașe alocarea este de 34 de milioane de euro. Solicitanţi eligibili:
– municipii (altele decât municipiile resedință de județ) din regiunea Sud-Muntenia.
– orașe din regiunea Sud-Muntenia.
– parteneriate între unitățile administrativ-teritoriale municipii (altele decât municipiile resedință de județ) și unitățile administrativ-teritoriale din zona urbană funcțională a acestora.
– parteneriate între unitățile administrativ-teritoriale orașe și unitățile administrativ-teritoriale din zona urbană funcțională a acestora.


Publicat  :  iulie 9, 2024

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare