Preşedintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu: Guvernul Nicolae Ciucă a aprobat noi măsuri pentru atragerea fondurilor europene

Ciuca

Guvernul a aprobat Memorandumul prin care Banca Europeană de Investiţii (BEI) va sprijini România în implementarea proiectelor finanţate din fondurile UE alocate pentru 2021 – 2027. Creşterea capacităţii administrative a autorităţilor implicate în atragerea de fonduri europene, pregătirea şi punerea în practică a proiectelor va beneficia de sprijinul BEI. Instituția va asigura experţi care să sprijine pregătirea şi implementarea proiectelor. De asemenea, BEI va oferi sprijin metodologic pentru pregătirea ghidurilor necesare.
Guvernul a adoptat, de asemenea, regulile privind eligibilitatea cheltuielilor efectuate de beneficiari în cadrul operațiunilor finanțate în perioada de programare 2021-2027 prin Fondul european de dezvoltare regională, Fondul social european Plus, Fondul de coeziune și Fondul pentru o tranziție justă. Actul normativ reglementează regulile generale pe care trebuie să le îndeplinească o cheltuială pentru a fi eligibilă. De asemenea, reglementează regulile specifice pentru unele categorii de cheltuieli (contribuţia în natură, amortizarea, leasingul, cheltuielile cu achiziţia de terenuri şi autovehicule sau mijloace de transport) şi categoriile de cheltuieli neeligibile.


Publicat  :  iulie 7, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare