Preşedintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu: Fonduri europene pentru spitale mai sigure în România!

spitale mai sigure

380 de contracte pentru dotarea spitalelor, în valoare totală de 1,1 miliarde de euro, au fost semnate până în prezent, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).
Accesarea fondurilor europene nerambursabile permite dotarea spitalelor cu echipamente medicale de ultimă generație și echipamente de protecție.
De asemenea, aceste fonduri sunt folosite pentru creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale.
”Fie că este pandemie sau nu, infrastructura de sănătate a României și cadrul de furnizare a serviciilor trebuie să fie adaptate la tehnologiile moderne pentru a satisface nevoile medicale ale populației. În acest sens, pot spune că este o perioadă prolifică, în care semnăm numeroase contracte pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii instalațiilor electrice, de fluide medicale și de ventilare și tratare a aerului, precum și instalarea de sisteme de detectare, semnalizare și alarmare incendii”, a declarat Marcel Ioan Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Separat de bugetul alocat prin POIM 2014-2020, prin PNRR și Politica de Coeziune, România dispune de fonduri importante pentru a asigura accesul românilor la servicii preventive, de urgență, curative și reabilitare de calitate.
În acest sens, din Planul Național de Redresare și Reziliență dispunem de 2,45 miliarde de euro pentru sănătate, în vreme ce Programul Operațional Sănătate din Politica de Coeziune 2021-2027 are o alocare totală de 3,88 miliarde de euro.


Publicat  :  septembrie 28, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare