Preşedintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu, are o relaţiei foarte bună cu Dacian Cioloş. Motreanu poate contribui la rezolvarea crizei guvernamentale

Dan Motreanu

Marţi, 5 octombrie 2021, Parlamentul va dezbate şi va vota moţiunea depusă de către PSD pentru demiterea actualului guvern. În condiţiile în care şi parlamentarii USR- PLUS şi AUR au anunţat că vor vota moţiunea, aritmetica parlamentară arată că actualul guvern este ca şi demis. Aceasta în condiţiile în care nu vor apărea surprize de ultim moment.
Dacă guvernul Câţu va cădea mâine, se va intra în jocul negocierilor dintre partidele parlamentare, în care preşedintele Iohannis va avea un rol determinant. Este greu de crezut că se va ajunge la alegeri anticipate, aşa cum îşi doreşte PSD-ul, cel mai probabil se va reface alianţa PNL, UDMR şi USR- PLUS prin numirea unui nou premier.
Una dintre cheile ieşirii din actuala criză guvernamentală se poate afla la preşedintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu, care are o relaţie foarte bună cu noul preşedinte al USR-PLUS, Dacian Cioloş.
De altfel, fiind invitat zilele acestea în cadrul emisiunii ” 40 de întrebări cu Denise Rifai”, Dacian Cioloş a vorbit şi despre rolul esenţial pe care l-a avut Dan Motreanu în debutul carierei sale administrative şi politice:

dacian-ciolos-si-denise-rifai
” Cu postul de subsecretar de stat eu vă rog să-l întrebaţi pe premierul Tăriceanu şi pe Dan Motreanu, care a fost ministrul agriculturii înainte de Traian Remeş, de ce a fost înfiinţat acel post. Ei mi-au propus să trec pe un astfel de post de demnitate publică, să mă ocup de afacerile europene. Între timp, premierul Tăriceanu făcuse o înţelegere cu PSD, ca să susţină guvernul minoritar în parlament şi atunci PSD-ul a cerut un post de secretar de stat pentru o colegă care lucra în minister care a ocupat acel post de secretar de stat. Cum pe mine mă invitaseră să ocup un astfel de post, dar postul era între timp ocupat şi ei vroiau să mă ocup de afacerile europene, au creat un post de subsecretar de stat. Asta poate confirma Dan Motreanu şi Călin Popescu Tăriceanu. Nu are vreo legătură cu Virgil Ardelean sau cu altcineva. Virgil Ardelean nu a intervenit vreodată în cariera mea, fiindcă nu avea cum şi de ce. (…) Comisar european.. Virgil Ardelean de la Bucureşti, ce influenţă să aibă el? Eu am fost votat de Parlamentul European ca să fiu comisar..” , a spus noul preşedinte al USR -PLUS.


Publicat  :  octombrie 4, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare