Preşedintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu: Am aprobat, în plenul de la Strasbourg, poziția Parlamentului European privind bugetul Uniunii Europene pentru anul 2024

UE-Dan Motreanu

Dorim ca bugetul UE să conțină finanțările necesare pentru a contracara problemele cu care se confruntă cetățenii și firmele din statele membre.
Am respins propunerile Consiliului care vizau reduceri ale bugetului UE, în contextul multiplelor crize care afectează întreaga lume. Războiul declanșat de Rusia în Ucraina, precedat de pandemia de COVID-19, are consecințe economice și sociale substanțiale. Creșterea inflației și criza prețurilor la energie au ca rezultat creșterea costului vieții.
– Sprijinim creșterea cu 100 de milioane de euro a sumei alocate pentru infrastructura de transport transfrontalieră prin Mecanismul privind Conectarea Europei.
– De asemenea, susținem creșterea fondurilor pentru cercetare cu 100 de milioane de euro, ținând cont cât de importantă este pentru cetățenii statelor membre, în special dacă ne gândim la cercetarea medicală.
– Solicităm încă 100 de milioane de euro pentru bursele de studiu „Erasmus+”.
Susținem creșterea cu 40 de milioane de euro a fondurilor pentru agricultură, în special a celor destinate pentru tinerii fermieri.
– Ne-am pronunțat pentru suplimentarea sumelor destinate Republicii Moldova și Ucrainei.
– După votul din plen, urmează negocieri între Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene.


Publicat  :  octombrie 18, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare