Preşedintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu: 4 miliarde de euro prin IMM Invest Plus!

PNL

Convențiile de garantare pentru noul program guvernamental IMM Invest Plus au fost semnate astăzi.
Guvernul Nicolae Ciucă alocă, prin acest program, 4 miliarde de euro pentru susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii din România.
Comisia Europeană a aprobat, recent, schema de ajutorare inițiată de Guvernul României, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina.
Premierul Nicolae Ciucă: ”Evenimentul marchează un parteneriat onest între Guvern, mediul de afaceri și bănci. La nivelul Executivului, căutăm în permanență soluții astfel încât să putem să sprijinim antreprenorii și să stimulăm economia națională. Continuăm să susținem mediul de afaceri și să folosim toate resursele financiare pe care le avem la dispoziție, atât cele de la bugetul de stat, cât și cele care provin din fonduri europene!”
În cadrul acestei măsuri, ajutorul va fi acordat sub formă de:
« garanții de împrumut cu un buget maxim de 3,6 miliarde de euro (aproximativ 17,75 miliarde de lei);
« subvenții directe cu un buget maxim de 390 de milioane de euro (aproximativ 1,93 miliarde de lei) pentru a compensa părți din costurile datorate în cadrul împrumuturilor garantate.
Schema are ca scop asigurarea faptului că societățile afectate de război continuă să dispună de lichidități suficiente, permițând băncilor să continue să acorde împrumuturi economiei real.


Publicat  :  septembrie 20, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare