Pompierii giurgiuveni, la ceas de bilanţ

Arafat + ApostolInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vlașca” al judeţului Giurgiu și-a prezentat, astăzi, 30 ianuarie, bilanţul activităţilor desfăşurate în anul 2017. La eveniment au participat coordonatorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, subprefectul, Adriana Puţaru, vicepreşedintele Consiliului judeţean, Lucian Corozel, viceprimarul, Ion Dragomir, oficialităţi din cadrul instituţiilor deconcentrate la nivelul judeţului Giurgiu, ofițeri și subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vlașca”.
Inspectorul şef al ISU Giurgiu, colonel Emil Apostol, a prezentat invitaţilor şi cadrelor unităţii principalele misiuni şi activităţi ale inspectoratului pe parcursul anului precedent, precum şi obiectivele pentru acest an:colonel Emil Apostol
” Principala problemă a noastră este deficitul de personal, ofiţeri în primul rând. Acesta este de 35%, în primul rând funcţii de conducere.
În anul 2011, când am venit la conducerea ISU Giurgiu, nordul judeţului era asigurat de către Inspectoratele din judeţele limitrofe. Prin reorganizarea făcută, în acest moment putem interveni operativ în toate localităţile din judeţ, mai mult, suntem în situaţia de a ajuta şi judeţele vecine.
Am înfiinţat noi subunităţi, împreună cu primăriile şi autorităţile locale.
În 2011, timpul mediu de răspuns la evenimente era de 18 minute, în prezent este de 14 minute.
Cu sprijinul Consiliului judeţean, am derulat proiecte europene de peste 17 milioane de euro.
În cel mai scurt timp vom avea cel mai modern centru de pregătire SMURD din ţară.
Tot ce am realizat până acum şi ce urmează să facem este pentru siguranţa giurgiuvenilor”.
” Este o onoare pentru mine să particip astăzi la evaluarea activităţii dumneavoastră. În urma prezentării retrospective a activităţilor de anul trecut, pot să spun că aţi dat dovadă de curaj, implicare şi eficacitate.
O să aveţi şi în viitor un partener de încredere în Consiliul judeţean Giurgiu”, a declarat, cu acest prilej, Lucian Corozel, vicepreşedintele Consiliului judeţean.Bilant ISU Vlasca
” Am avut astăzi ocazia să vizitez trei subunităţi din judeţ. Am constatat că s-au făcut multe lucruri bune în ultimii ani. Principalul nostru obiectiv este să fim cât mai aproape de omul de rând, cu echipamentele necesare, cu personal bine pregătit.
Vreau să mulţumesc în primul rând colegilor care sunt în teren, dumneavoastră care coordonaţi acest inspectorat, pentru tot ce aţi făcut la Giurgiu până acum.”, a declarat Raed Arafat, în încheierea bilanţului pompierilor giurgiuveni.


Publicat  :  ianuarie 30, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare