Percheziţii la Giurgiu. Membrii clanului Didilă au fost ridicaţi de DIICOT

mascati

Polițiștii și procurorii DIICOT au efectuat, miercuri, 13 mai, 16 percheziții domiciliare în județul Giurgiu, la membrii unui grup, acuzați că au forțat 28 de tinere să se prostitueze în orașe europene. Concomitent cu perchezițiile din România au fost efectuate alte 2 percheziții domiciliare în Viena (Austria) și o percheziție în Huddersfield (Marea Britanie), în baza unor ordine europene de anchetă transmise de către procurorii D.I.I.C.O.T. autorităților judiciare competente din cele 2 state.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2012, pe teritoriul României, s-a constituit un grup infracțional organizat al cărui lider a dezvoltat la nivelul unor state ca Austria, Germania, Anglia, Cipru, Elveția și Turcia legături infracționale cu diverse persoane pe care le folosește în vederea realizării scopului infracțional pe linie de proxenetism, trafic de persoane, contrabandă și spălarea banilor.
Astfel, liderul grupării a recrutat persoane de sex feminin, din medii defavorizate, prin metoda loverboy, pentru a le plasa în vederea practicării prostituției pe teritoriul mai multor state europene, lăsându-le în grija legăturilor infracționale pe care le-a dezvoltat de-a lungul timpului, în vederea obținerii de sume mari de bani.
Liderul grupării le induce persoanelor vătămate ideea că acestea produc bani din prostituție ca urmare a ajutorului acordat de el, neputând altfel practica această activitate, în același timp fiind sigura modalitate prin care pot obține sume de mari de bani într-un timp scurt.

În cazul în care persoanele vătămate nu îi înmânează sumele de bani produse, nu se ridică la nivelul așteptărilor sale, ori acestea refuză continuarea practicării prostituției în beneficiul său, liderul grupării recurge la agresiuni fizice sub diverse pretexte, în vederea producerii unei stări de temere, lăsându-le de înțeles că este intangibil, deoarece dispune de sume importante de bani cu care poate corupe organele de cercetare penală.

Din materialul probator administrat a rezultat faptul că membrii grupării desfășoară și activități de introducere în mod clandestin de bijuterii din aur pe teritoriul României, prin vama Giurgiu, având ca țară de proveniență Turcia, o parte dintre bijuteriile introduse în mod ilegal în România fiind comercializate la un magazin pe care unul dintre membrii îl deține în municipiul Giurgiu, iar cealaltă parte fiind oferite sub formă de cadou persoanelor obligate să practice prostituția, pentru a le crea impresia de îndatorare față de membrii grupării.

În urma perchezițiilor efectuate în România au fost ridicate și indisponibilizare sumele de 18.700 de lei, 4.300 de euro, 100 de dolari, precum și 8 autoturisme de lux, o autoutilitară și 6 ceasuri. De asemenea, au fost depistate 4 pistoale cu muniție cu bilă și gaz, o pușcă cu aer comprimat – calibru 5,5, 23 de cartușe, 2 cutii de muniție cu bile metalice, 2 macete, o sabie tip samurai, mai multe cuțite, 12 bancnote din cupiura 20 de lire sterline susceptibile a fi contrafăcute, aproximativ 2 grame de fragmente vegetale uscate de culoare verde oliv, bijuterii din aur, 57 de parfumuri și articole vestimentare susceptibile a fi contrafăcute, 19 telefoane mobile, 20 de cartele SIM, 5 laptopuri, 3 tablete, chitanțe pentru transferuri bancare, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

La percheziția efectuată în Marea Britanie au fost identificate 2 persoane de sex feminin, exploatate de către membrii grupării, mai multe telefoane mobile și medii de stocare.
În urma activității derulate de către autoritățile judiciare din Marea Britanie, au fost identificați și arestați 2 membrii ai grupării, care au fost depistați la adresa percheziționată.

La sediul DIICOT – Structura Centrală urmează să fie aduse, în vederea audierii, un număr de 15 persoane, se arată intr-u comunicat DIICOT.


Publicat  :  mai 13, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare