Otrăvirea câinilor pădurarului, declanşează răscoală în comuna Letca Nouă

18296896_10206958207193306_172833526_o

În localitatea Letca Nouă cetăţenii sunt gata să declanşeze o nouă „răscoală”. Totul este determinat de către abuzurile pe care, spun ei, le fac cei de la Asociaţia de vânătoare şi pescuit sportiv Diana Bucureşti, care au în această zonă în administrare peste 2000 de ha de pădure şi mai multe bălţi.
Totul a culminat cu ucidere câinilor pădurarului, în ziua de 2 mai:
” În jurul orelor 17, prin faţa cantonului a trecut o dacie papuc, de culoare roşie. A oprit, a aruncat ceva din maşină, iar în câteva minute toţi câinii au murit. Nepoata mea a încercat să salveze o căţeluşă pe care o ţinea în casă. Punând mâna pe otravă, era să moară şi ea în acea noapte.
Din ce mi-a spus soţia, erau paznicii de vânătoare ai asociaţiei Diana, care au concesionat fondul de vânătoare de la noi din pădure. Din ce ştiu, ei sunt cei care braconează, iar câinii mei îi deranjau.”, este declaraţia lui Geodoiu Stancu, pădurarul din Pădurea Nebună.
Caracuda Stelian şi Gabriel Ciocan sunt cei doi paznici de vânătoare ai asociaţiei, pe care cetăţenii din zonă îi acuză că au terorizat locuitorii din Letca Nouă:
„Ne este teamă că o să fim omorâţi de către cei doi în orice moment. Umblă cu armele de vânătoare după ei şi, cine îi supăra, se pomenesc cu arma la cap. Ca în vestul sălbatec. Şeful la AVPS Diana este unul Enescu, care se laudă că are relaţii în poliţie, parchet şi SRI.
El este stăpânul peste aceste păduri. Dacă, nici de această dată, autorităţile nu vor lua măsuri, o să auziţi de o nouă răscoală”.
Constantin Enescu, şeful AVPS Diana a fost înainte de 1989 secretar de partid la Uzinele 23 August.
După revoluţie a fost apropriat de doi foşti prim – miniştri, pasionaţi de vânătoare: Radu Vasile şi Adrian Năstase.
În noaptea de 2 mai, după uciderea câinilor, a dat două telefoane: pădurarului, spunându-i să tacă din gură, că o să -i aducă câţi câini doreşte şi primarului din Letca Nouă, cu ameninţări că o să intervină pe linie de partid, până la Liviu Dragnea.
Acesta este doar începutul, despre AVPS Diana, Constantin Enescu şi „mafia” din acest domeniu.. în zilele următoare: Incidentul de la Ghimpaţi, când un câine a fost plătit cu 100 de milioane de lei.


Publicat  :  mai 4, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare