O nouă reuşită pentru Consiliul Judeţean: De astăzi, Giurgiu are aparat pentru tratarea cu plasmă a pacienților cu coronavirus

marian mina

Giurgiu este începând de astăzi unul dintre puţinele judeţe din ţara care are, prin Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, un aparat de plasmafereză pentru recoltarea plasmei necesară pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus. Aparatul a fost donat de o societate comercială Consiliului Județean Giurgiu.
Aparatul va fi folosit de către Centrul de Transfuzii Giurgiu, numai după avizarea de către Ministerul Sănătăţii şi după finalizarea sesiunilor de instruire a personalului medical:

„O veste extraordinară pentru sistemul sanitar giurgiuvean!
Am reuşit să aducem în judeţul nostru un echipament revoluţionar, folosit în tratamentul împotriva COVID-19.

Este vorba despre “plasmafereză”, un aparat cu ajutorul căruia este recoltată plasma hiperimună de la pacienţi vindecaţi de coronavirus. Ulterior, aceasta poate fi administrată persoanelor infectate cu COVID-19 şi care sunt în stare critică.

Terapia a fost folosită cu succes în 28 de ţări şi a ajutat, astfel, mulţi pacienţi să supravieţuiască acestei boli. Aparatul a fost deja instalat şi va fi pus în funcţiune după finalizarea sesiunilor de instruire a personalului.

Consiliul Judeţean Giurgiu a făcut demersurile pentru ca echipamentul revoluţionar să ajungă la noi, printr-un contract de utilizare cu titlu gratuit. „, a declarat Marian Mina, preşedintele Consiliului judeţean Giurgiu.


Publicat  :  mai 6, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare