Noi medici diabetologi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu

page

 

Începând cu luna ianuarie 2020, compartimentul de diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu beneficiază de asistenţa medicală de specialitate din partea unor cadre medicale tinere, foarte bine pregătite.
Ana Diana Mihai şi Anca Arămescu sunt prietene din timpul facultăţii. Sunt absolvente a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi au rezidenţiatul realizat în cadrul Institutului Naţional de Diabet şi Boli Metabolice Dr N.C Paulescu. Au venit la Giurgiu prin concurs, pentru a asigura asistenţa medicală de specialitate pentru bolnavii de diabet din Giurgiu:
IMG_9823” Încă din timpul rezidenţiatului am observat că veneau la Institut mulţi pacienţi din judeţul Giurgiu, foarte multe cazuri fiind urgenţe medicale. Ştiam că sunt puţini medici pentru această specialitate, iar aceştia erau suprasolicitaţi.
Observând toate aceste aspecte, am decis să vin pentru a profesa în Giurgiu.
La spitalul judeţean am găsit un colectiv minunat, cu mulţi medici tineri. Colaborăm foarte bine.
M-am pregătit intens pentru acest post, îmi place oraşul Giurgiu, iar dorinţa mea este să rămân aici.”, ne –a declarat medicul Ana Diana Mihai.
Medicul Anca Arămescu are o poveste asemănătoare. După o specializare în Franţa, a profesat timp de doi ani în cadrul unei clinici de nutriţie din Bucureşti.
Pentru evoluţia sa profesională, a hotărât că are nevoie de o nouă provocare:

Anca” Îmi place mai mult munca în spital, interacţiunea cu pacientul şi monitorizarea directă a acestuia.
Nu mi-am dorit să rămân în Bucureşti, încă de la început am decis că vreau să vin la Giurgiu.
Este mult mai bine pentru experienţa mea profesională, dar şi pentru pacienţi.
Faptul că aici sunt colegă cu Diana, m-a impulsionat şi mai mult. Am fost colege în timpul rezidenţiatului, o perioadă am avut acelaşi profesor îndrumător. Este extraordinar să lucrezi în echipă, cu atât mai mult cu cât ai aceiaşi viziune despre munca pe care o desfăşori. „, ne-a spus medicul Anca Arămescu.
Implementarea noilor protocoale medicale, medicamentele de ultima generaţie şi o interacţiune permanentă cu pacienţii, sunt doar câteva dintre obiectivele propuse:
” Unul dintre obiectivele noastre este să beneficieze şi pacienţii din Giurgiu de noile ghiduri medicale, ce sunt folosite în ţările europene şi în SUA.
Deasemenea, au apărut medicamente noi, care sunt utilizate în alte ţări de ani de zile, ne-am propus să le folosească şi pacienţii noştri”, ne-a declarat medicul Ana Diana Mihai.

Această idee este întărită şi de către colega acesteia, Anca Arămescu:
” Sunt medicamente noi care sunt şi în România. Trebuie să le folosim. Spre deosebire de Franţa, un exemplu pe care-l cunosc, noi nu avem pompe de insulină la fel de performante. Dar există o evoluţie şi în acest domeniu.
Trebuie să facem viaţa bolnavului de diabet mult mai uşoară, fără să apară complicaţii.
Şi pentru că întrebaţi de primele semne de îngrijorare în legătură cu diabetul, acestea sunt: gura uscată permanent, consumul foarte mare de apă şi urinatul des.
Medicii de familie trebuie să ne fie parteneri în demersul nostru, prin prescrierea de analize uzuale şi sfaturi legate de stilul de viaţă al pacienţilor. „.
În prezent, sunt aproximativ 6 mii de persoane cu diabet aflate în evidenţă în judeţul nostru, iar numărul acestora este într-o continuă creştere.


Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare