Noi jocuri de „putere” la Consiliul judeţean: integrame şi X-0

postare (3)

De obicei, la şedinţele prelungite de Consiliu judeţean, ascultă muzică la telefon ” Lasă, mai ne relaxăm şi noi „, răspunde colegilor ce îi mai atrag atenţia. La şedinţa de miercuri, 6 aprilie, a ales o altă modalitate de relaxare, a completat de zor la integrame.

Este consilierul judeţean Petre Tudorache, de baştină din Găiseni , ce reprezintă nouă PNL.
De la compartimentul tehnic al Consiliului judeţean ni s-a spus că este de fapt vorba despre un nou proiect de regulament experimentat de consilieri. Proiectele de hotărâri le primesc sub formă de indicii, iar ei trebuie să ghicească despre ce este vorba.

postare (1)

Dacă o să priviţi atent, Costică Buduru face acelaşi lucru, dar sub forma jocului X şi 0.
Colegii îl bârfesc şi spun că este din nou favorizat. În timp ce lor li se solicită abilitaţi intelectuale deosebite, Costică a primit un joc de nivelul claselor I – IV. Unul dintre consilierii chiar s-a arătat revoltat:

” Nu este corect. Este dovada cea mai clară a faptului că preşedintele Vasile Mustătea îi oferă un regim preferenţial lui Buduru. În timp ce noi stăm şi câte 20 de minute să ne gândim cine a este autorul capodoperei ” Capra cu trei iezi”, Costică recunoaşte din prima că este 0 şi a scăpat. Are astfel tot timpul din lume să aibă mintea odihnită”.

postare (4)

Majoritatea consilierilor spun totuşi că este o iniţiativă binevenită. Astfel nu mai pot fi acuzaţi că votează după cum se dictează politic. Votează fiecare după cum şi cât îl duce mintea. Regulile după care se desfăşoară votul, conform noului regulament, sunt foarte simple:

  • Reuşeşti să completezi integrama, în timpul alocat dezbaterilor, însemna că ai înţeles despre ce este vorba şi trebuie să votezi pentru.
  • În condiţiile în care nu reuşeşti să o completezi, eşti obligat să votezi împotriva.

postare (2)

Cei care joacă X şi 0 dau dovadă de indiferentă faţă de ceea ce se discuta şi trebuie să se abţină.
Simplu şi democratic.
PS: Un pont pentru consilierii PSD, PC, PLR: la mapa de şedinţa primesc de fiecare dată integrame mai dificile decât consilierii PNL.


Publicat  :  mai 7, 2015

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare