Noi amănunte despre ‘”vandalismul” de la Clejani

IMG_2933

Fiind un caz fără precedent în România, cele întâmplate în după-amiaza zilei de 11 septembrie la Şcoala primară din Clejani a stârnit sute de comentarii şi dileme din partea cititorilor.
Ştirea a fost preluată de majoritatea posturilor de televiziune naţionale. Prima reacţie a fost neîncrederea. Este aproape imposibil să crezi că trei copii minori pot distruge în trei ore o şcoală. Au făcut acest lucru! Şi-au mărturisit fapta, există un dosar pentru distrugere, doar că nu pot fi pedepsiţi pentru că sunt minori.
La ora 13:00 cursurile s-au încheiat, iar cadrele didactice şi personalul auxiliar au plecat acasă. Acesta este motivul pentru care incidentul a fost descoperit doar în momentul în care femeia de serviciu a venit la şcoală pentru a face curăţenie pentru a doua zi.
Sunt copii ce provin din familii dezorganizate? Fals! Familiile au chiar o situaţie materială foarte bună, doar că îşi petrec majoritatea timpului la locul de muncă.
Un singur copil era cunoscut pentru a avea probleme serioase de comportament. Pentru a putea fi înscris la şcoală, părinţii au obţinut o adeverinţă de la un medic psihiatru. Diagnosticul este de tulburare de conduită.Se permitea frecventarea orelor de clasă, doar în condiţia continuării tratamentului medicamentos şi consiliere psihologică. Nu ştim dacă aceste recomandări au fost respectate.
Florin Nidelea, primarul comunei Clejani spune că săptămâna viitoare şcoala va fi închisă şi va depune toate eforturile pentru a fi reabilitată pentru reînceperea cursurilor.
Cine urmează să achite cheltuielile, este imposibil de spus în acest moment.


Publicat  :  septembrie 12, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare