Niculae Bădălău: Nu l-a ajutat nimeni pe Barbu mai mult ca mine, dar să nu facă precum ţăranul în gară !

niculae badalau

Prezent în cadrul conferinţei de presă de vineri, 12 aprilie, senatorul Niculae Bădălău, preşedintele Organizaţie judeţene PSD Giurgiu, şi-a ratat nemulţumirea faţă de declaraţiile făcute de către primarul Nicolae Barbu referitor la împărţirea cotei de 7,5% din impozitul pe venit:
Eu am încercat tot timpul să am un echilibru în partid, fiind şi preşedinte de organizaţie. Într-un partid, sunt opinii sunt diferite discuţii, unii mai bat câmpii, o i-au şi pe pe arătură.
Să informezi însă populaţia greşit despre mersul administraţiei este total eronat, mai ales din partea domnului primar Barbu. Am încercat să-l înţeleg tot timpul pe domnul primar Barbu, este un tip mai complicat, ca să nu folosesc cuvinte urâte, pentru că este colegul meu şi eu îmi respect colegii de partid.
În ceea ce priveşte PNDL I şi II, îi amintesc faptul că sunt contracte pe care fiecare unitate administrativ teritorială în parte le-a semnat cu Ministerul Dezvoltării. Afirmaţia domnului Barbu că ” nu mi-au dat proiecte” este total greşită. Uitaţi, Ghimpaţi are şapte proiecte pe PNDL. S-a zbătut domnul primar şi a reuşit. Că domnul Barbu nu a depus proiecte, nu – i vina noastră. Nu a depus proiecte şi aici a minţit şi minte în continuare.
Referitor la împărţirea cotei de 7,5 % din impozitul pe venit, legea este foarte clară. UAT-urile îşi pot face bugetul, dacă le vin sume suplimentare, pot face rectificare bugetară.
Este o simplă poveste când spune că nu îşi pot întocmi bugetul. Este o minciună gogonată.
ADI Apa şi Canal, unde Primăria Giurgiu, prin Apa Service SA este acţionar majoritar, cred este singura structură de acest gen din ţară că nu a reuşit să atragă vreun leu şi nici nu vor reuşi. De ce? Asta ar trebui să ne spună domnul primar.

Când ai o administraţie înglobată, când vizitezi toate parcurile din lumea asta şi, în momentul în care se face un congres, cum zboară fluturii, tu eşti acolo, este clar că nu ai cum să le faci. Vorbim despre primar tehnic, primar gospodar, iar la Giurgiu se simte diferenţa asta.
Pe mine mă supăra când încerci să muţi problemele tale minţind. Nu este corect. Dacă eşti bărbat, asumă-ţi ce nu ai făcut.
Oameni buni, primarul Barbu poate să ia toţi banii din cota aceasta de 7,5%. Credeţi că o să arate oraşul altfel? Eu spun că o să fie la fel, face o stradă şi două trotuare. Nu aici este problema, aceasta este de funcţionalitate şi de modul în care gândeşte dezvoltarea oraşului.
Barbu vine şi cu ironii, finu-naşu, aşa mai departe. Eu sunt preşedintele organizaţiei judeţene, pe lista consilierilor municipali nu am trecut vreo persoană. Sunt trecuţi naşii şi finii lui Barbu, că ştiţi cu toţi acest lucru. În aceste condiţii, vii şi îmi vorbeşti mie despre naşi şi fini? Să îmi spună Barbu dacă Bădălău a angajat o singură persoană la primărie? Asta, referitor la managementul şi modul în care funcţionează primăria Giurgiu. Prost, după părerea mea. Toţi sunt angajaţii domnului Barbu.
Atunci despre ce vorbeşti? Ai trei sferturi dintre consilieri rudele tale şi noi am tăcut.
Nu l-a ajutat nimeni pe Barbu mai mult ca mine, dar să nu facă pe ţăranul în gară. S-au văzut mulţi de genul ăsta, care s-au îmbrăcat cu un costum şi se cred deştepţi.
Mă supără foarte mult atitudinea asta arogantă, când ai impresia că ştii totul, dar în spatele tău este foarte multă mizerie. Câteodată ar trebui să ne conştientizăm mai mult capacitatea, cine sunt şi ce fac. Să se uite în oglindă, înainte să vorbească.
Înainte de buget, a fost o întâlnire cu premierul, solicitată de către reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor. S-au întâlnit primarii din Ploieşti, Cluj, Arad şi… Giurgiu, cu doamna Dăncilă, ministrul Teodorovici şi Darius Vâlcov. Au fost discuţii, negocieri şi toţi au plecat de acolo mulţumiţi. Inclusiv domnul Barbu, era foarte vesel că ar fi obţinut ceea ce dorea. Însă, metoda convenită a dezavantajat tocmai Giurgiu. Oraşele mari au bugete mari, oraşele mici, venituri mici, calculul a fost în defavoarea noastră. Consider că domnul Barbu nu avea ce căuta acolo, între primarii unor oraşe mari. De altfel, mi-a spus apoi că, de fapt, după negocierile respective, Giurgiu a pierdut. Şi atunci, de ce dă vină pe alţii pentru nerealizările sale?”, a mai declarat liderul PSD Giurgiu,senatorul Niculae Bădălău.


Publicat  :  aprilie 15, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare