Nicolae Barbu a demisionat din Pro România. Rămâne însă în politică!

Nicolae BarbuÎn cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o astăzi, 18 octombrie, fostul primar Nicolae Barbu şi-a anunţat demisia din Pro România şi din funcţia de coordonator judeţean al filialei Giurgiu.demisie Barbu fara date personale
Dacă în demisie Nicolae Barbu invocă motive de ordin personal şi medical, în cadrul conferinţei de presă a dezvăluit adevăratele motive ale plecării:
” Observ că cei pe care i-am avut alături, pe care îi am alături (nr. echipa Pro România Giurgiu) au început să se descurce fiecare pe drumul lui, fiecare îşi găseşte drumul în viaţă, negociază. În politică este bine să înţelegi că trebuie să-i laşi pe cei care îşi doresc să facă politică cu adevărat. Eu, acolo unde m-am refugiat, în zona aceasta a familiei, a afacerilor în privat, vreau să îmi continui activitatea aici pentru că este mult mai bună şi mai liniştită „.
Fostul primar a dezminţit zvonurile legate de o eventuală reîntoarcere în PSD, în echipă cu Niculae Bădălău, dezvăluind faptul că fostul senator l- a determinat să părăsească partidul în anul 2020:
” În 2020, Giurgiu era un oraş încă sub conducerea politică a lui Niculae Bădălău, era sub dorinţa lui personală de a-şi rezolva problemele în PSD prin organizaţia judeţeană. Acum, domnul Mina îmi dă dreptate când îmi spune că, dacă câştiga PSD-ul la vremea respectivă primăria şi consiliul judeţean, Niculae Bădălău avea mult mai multe şanse să se întoarcă în partid”.
În concluzie, fostul primar şi-a anunţat retragerea din Pro România dar nu şi din politică, a anunţat că nu intenţionează să mai candideze la primăria Giurgiu (nu şi la parlamentare) a lăsat deschisă uşa negocierilor şi cu alte partide şi-a arătat disponibilitatea pentru a susţine un  tânăr, bine pregătit, cu experienţă în administraţie pentru candidatura la primăria Giurgiu la alegerile din 2024. Dacă se poate, acel candidat să fie de la PSD şi să aibă, de preferat, prenumele Marius.

PS.

Pe grupul intern de comunicare pe whatsapp al filiale Giurgiu Pro România, Nicolae Barbu a dat astăzi următorul mesaj în legătură cu demisia sa:
 ” Incepând de azi ,18.10 2022 am hotărât sa părăsesc Partidul Pro Romania din motive strict personale și medicale.A fost o onoare și plăcere de a fi impreuna intr-o construcție noua social democrata.Nu plec sa merg la alt partid.Incerc sa recuperez fata de familie timpul petrecut atât în administrație cât și în politica „.


Publicat  :  octombrie 18, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare