MOL România și Asociația Inima Copiilor dotează Spitalul Județean de Urgență Giurgiu cu aparatură în valoare de 110.000 de euro

1

Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu a lansat astăzi un parteneriat cu MOL România și Asociația Inima Copiilor ce are ca scop dotarea secțiilor de pediatrie, anestezie și terapie intensivă (ATI) şi compartimentul de neonatologie cu echipamente în valoare de 110.000 de euro.
În cadrul unei conferinţe de presă susţinută miercuri, 15 ianuarie, au fost prezentate obiectivele acestui proiect şi impactul acestuia pentru pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu:
” Salutăm inițiativa MOL România și a Asociației Inima Copiilor de a sprijini efortul nostru de transformare a Spitalului Județean de Urgență din Giurgiu într-o unitate medicală modernă cu servicii la cel mai înalt nivel. Pacienţii din secţiile ATI, pediatrie şi compartimentul nou născuţi vor fi principalii beneficiari ai acestui proiect.
Secţia ATI va fi dotată cu 15 paturi, un ventilator transport, 4 monitoare funcţii vitale şi un defibrilator.
Compartimentul nou născuţi va beneficia de 22 de paturi, dintre care 7 pentru prematuri, 2 monitoare funcţii vitale, 2 mese de resuscitare neonatala şi 2 incubatoare deschise.
De asemenea, secţia de pediatrie va fi dotată cu 15 paturi şi un aparat pentru determinare proteică reactiva şi CRP.
În numele personalului medical din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, al pacienţilor, mulţumesc partenerilor noştri şi îmi exprim speranţa că acest efort comun este menit să îmbunătăţească calitatea actului medical din cadrul spitalului nostru.” a declarat Mihaela Raţă , managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
“Suntem entuziasmați să putem susține încă un proiect din sfera sănătății, care răspunde nevoilor reale ale comunității. Dotarea Spitalului Județean Giurgiu cu aceste echipamente moderne va ajuta la creșterea nivelului de îngrijire medicală. De-a lungul celor 25 ani de activitate în România, MOL și-a asumat misiunea nu doar de a contribui la economia comunităților unde activează și de a oferi locuri de muncă, dar și de a se implica în alte aspecte importante ale vieții comunităților, așa cum este sănătatea. MOL România a avut mai multe colaborări de succes cu Asociația Inima Copiilor, astfel că suntem bucuroși să fim din nou parteneri într-un proiect care contribuie în mod direct și eficient la un trai mai bun pentru comunitate”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România.
„După două proiecte foarte dragi nouă – “Niciun copil singur în spital”, adresat copiilor cu probleme medicale grave, părăsiți în spital și construirea primului heliport la un spital pediatric din România, la Marie Curie, aflat în curs de dezvoltare – realizate în parteneriat cu MOL România, iată-ne ajunși la cea de-a treia colaborare, pentru un proiect cu o miză la fel de importantă: oferirea unei șanse în plus la viață pacienților aflați în nevoie. Astfel, ne bucurăm că putem contribui, din nou, alături de MOL România, la îmbunătățirea procesului medical pentru pacienții din România, de data aceasta prin dotarea cu o serie de echipamente medicale moderne, necesare Spitalului Județean Giurgiu”, spune Alexandru Popa, președinte al Asociației Inima Copiilor.
Colaborarea dintre Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, MOL România și Asociația Inima Copiilor poate fi extinsă şi pentru alte proiecte, în beneficiul pacienţilor unităţii medicale giurgiuvene.


Publicat  :  ianuarie 15, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare