Ministrul Sănătăţii a vizitat Centrul de Asistență Medicală Comunitară din satul Mironeşti

marian mina+sorina pinteaPreşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a participat luni, 2 aprilie, la o activitate desfăşurată în comuna Gostinari, invitat special fiind ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.
Ministrul Pintea, alături şeful Biroului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii România, Miljana Grbic, au venit la Gostinari pentru a vizita Centrul de Asistenţă Medicală Comunitară din satul Mironeşti. Prin această acţiune s-a dorit marcarea în avans a Zilei Mondiale a Sănătăţii, celebrată pe 7 aprilie.
Ministrul Sorina Pintea a felicitat autorităţile locale, dar şi pe cele judeţene pentru colaborarea inclusiv din domeniul sanitar.
„Sloganul Zilei Mondiale a Sănătăţii este anul acesta „Sănătate pentru toţi”. Am ales să vizitez astăzi acest Centru pentru a vedea cum a fost implementat un proiect pe care îl putem da acum ca exemplu în întreaga ţară.
Revenind la Gostinari, este foarte important că această comunitate cu 2.600 de oameni, din care 1.000 reprezintă populaţia romă, să aibă un grad de vaccinare de 98%. Tot aici a fost redusă rata mortalităţii infantile, dar şi cazurile de tuberculoză au scăzut. Toate acestea ne fac să credem că ceea ce s-a reuşit prin acest Centru Comunitar este extraordinar. Îl felicit pe domnul primar pentru asta, dar şi pe preşedintele Consiliului Judeţean pentru susţinere”, a spus ministrul Sorina Pintea.
Centrul de Asistenţă Medicală Comunitară din Gostinari este destinat persoanelor de etnie romă sau cu posibilităţi financiare precare, locuitorii din aceasta comună beneficiind gratuit de serviciile medicale primare.gostinari
În conferinţa de presă ce a urmat vizitei de la Centrul de Asistenţă Medicală Comunitară Gostinari, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, l-a felicitat pe primarul Marin Ion şi i-a mulţumit ministrului Sănătăţii pentru atenţia acordată şi pentru vizita efectuată în judeţul nostru. „Pentru noi este o mare bucurie să fiţi aici şi vă mulţumim pentru vizită! Apreciez eforturile administraţiei locale pentru ca acest Centru să funcţioneze, merită laudele noastre şi cadrele medicale care lucrează aici. Îmi doresc ca toţi primarii giurgiuveni să ia exemplu de la acest proiect de succes, pentru că este mai mult decât binevenit”, a declarat Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean


Publicat  :  aprilie 2, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare