Ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, în vizită la Giurgiu

17198591_10206591735911753_1804967230_n

Însoţită de către secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Adrian Gâdea, de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, Sevil Shhaideh a mers mai întâi la Consiliul Judeţean Giurgiu.
Acolo, vice premierul a fost întâmpinată de către preşedintele Marian Mina, dar şi de primarii giurgiuveni. După o discuţie purtată cu reprezentanţii conducerii Consiliului judeţean Giurgiu, vice premierul Sevil Shhaideh a mers la sediul Administraţiei Porturilor Dunării Fluviale (APDF) Giurgiu, pentru o întâlnire cu primarii, privind priorităţile Ministerului Dezvoltării în următoarea perioadă, dar şi pentru a asculta problemele administrative cu care se confruntă reprezentanţii primăriilor din judeţul Giurgiu.

17197966_10206591736031756_1041280778_n

Sevil Shhaideh, alături de Adrian Gâdea, Marian Mina şi Andreea Negru- purtător de cuvânt al Ministerului Dezvoltării- au susţinut, mai apoi, o conferinţă de presă.
Proiectele ce urmează să fie finanţate de către Ministerul Dezvoltării în judeţul Giurgiu, au fost tema principală a discuţiilor de luni:
” Sunt 124 de proiecte depuse de către localităţile din Giurgiu la Ministerul Dezvoltării. Valoarea acestora depăşeşte 580 de milioane de lei. Exista o prioritizare a acestor proiecte. Ne-am axat pe investiţii ce duc la o viaţă mai bună a locuitorilor din judeţul Giurgiu: apa-canal, străzi, şcoli, grădiniţe.
În acelaşi timp, avem şi proiecte ce vor fi derulate prin Consiliul judeţean. Avem tot sprijinul ministrului dezvoltării, fapt pentru care îi mulţumesc doamnei ministru”, a declarat Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean.

” Este o mare onoare pentru mine să mă aflu în judeţul Giurgiu. Am răspuns invitaţiei preşedintelui Consiliul Judeţean pentru a avea o întâlnire tehnică cu toţi primarii judeţului pentru a prezenta priorităţile Ministerului Dezvoltării şi pentru a a-i sprijini în identificarea celor mai bune soluţii pentru finanţarea proiectelor de finanţare locală.
Am ascultat strategia Consiliului judeţean, dar şi problemele fiecărui prima. Am înţeles că dânşii, practic, nu au problemele lor personale, ei au ridicat problemele localităţilor. Au fost probleme care s-au referit fie la blocaje instituţionale cu privire la accesarea fondurilor fie europene, fie guvernamentale, sau probleme legate de capacitate administrativă a unor autorităţi locale în a susţine cofinanţarea sau cheltuielile neeligibile ale proiectelor finanţate din fonduri europene„, a declarat Sevil Shhaideh.


Publicat  :  martie 7, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare