Mesajul lui Jean Jipa, candidatul PSD pentru funcţia de primar al comunei Ogrezeni, pentru toţi OAMENII din comună

Jipa+ Ciolacu

Iubiți cetățeni,

Prin această postare doresc să vă mulțumesc tuturor celor care, pe parcursul acestei campanii electorale, ați fost alături de mine, cu fapta, gândul și sufletul, cu o vorbă bună sau un sfat bun. Știu că sunteți foarte mulți, vă cunosc, vă respect și vă asigur că v-am auzit pe toți și nu pot decât să mă bucur de susținerea dumneavoastră necondiționată pe care mi-ați arătat-o.
Le mulțumesc chiar și celor care mi-au transmis anumite nemulțumiri ale dânșilor, i-am auzit și pe ei în egală măsură și îi asigur că mi le-am însușit în mod constructiv.
Am cunoștință de amenințările pe care unii dintre dumneavoastră le primiți direct sau indirect, știu și de la cine le primiți, vă asigur însă că sunt alături de dumneavoastră și condamn cu fermitate astfel de practici, ce nu reflectă decât diperarea și “dragostea” sinceră fața de dumneavoastră a celor ce recurg la astfel de gesturi, în speranța de a obține câteva voturi în plus.
Jipa-mitingPersonal, în această campanie, am dorit să nu pun etichete contracandidaților mei, am dorit să arăt că, în fața lui Dumnezeu, toți suntem egali, că indiferent de opinii si năzuințe, suntem un tot unitar, suntem oamenii aceleiași comune, uniți la bine și la greu!
De asemenea, în această campanie, am asistat la rostogolirea în spațiul public a unor dezinformări legate de activitatea mea ca și primar, la încercarea de a incita la ură și vrajbă alegătorii și de a-i induce în eroare. Nu pot spune decât că miciuna este lașitate și că “nu curajul, ci frica îl face pe câine să latre”.
Deoarece, de-a lungul campaniei electorale în care am luat contact direct cu foarte mulți dintre dumneavoastră, ați dorit să aflați detalii legate cu precădere despre două aspecte folosite ca și temă de campanie de actualul primar, voi detalia în rândurile următoare ceea ce mulți dintre dumneavoastră cunosc deja.
Primul aspect se referă la așa zisele “datorii” pe care actuala conducere susține cu atâta convingere și îndârjire că le-aș fi lăsat în primărie.
ADEVĂRUL pe care cetățenii acestei comune trebuie să-l cunoască este că eu, Jean Jipa, am lăsat în conturile primăriei, ca și EXCEDENT, aproximativ 700.000 de euro (cca. 35 miliarde de lei vechi). Țin să menționez că acești bani sunt banii cetățenilor acestei comune și că ei ar trebui să fie singurii beneficiari direcți ai modului în care administrația alege să îi investească.
Mă întreb câtă credibilitate poate avea cineva care prezintă valoarea facturilor aferente lucrărilor de modernizare ale iluminatului public în satele Ogrezeni și Hobaia, mai exact suma de aproximativ 800.000 lei (8 miliarde de lei vechi), ca fiind o datorie? Acele facturi sunt eșalonate în plăti lunare, pe o perioadă de 5 ani, conform contractelor semnate cu executantul. Probabil că ,,profesioniștii primăriei’’, nu au înțeles foarte bine ce inseamnă eșalonarea unei plăti și nici faptul că au obligația de a continua plata acelor rate, care nu reprezintă nicidecum o datorie.
Al doilea aspect pe care doresc să-l punctez se referă la înființarea rețelei de alimentare cu apă din comuna Ogrezeni.
Acest proiect este, nu o realizare a mea personală, ci a noastră, ca cetățeni ai comunei, oameni care cotizăm la bugetul local. Această investiție s-a realizat după o analiză amănunțită a priorităților pe care comuna noastră le avea și le are chiar și în acest moment.
În anul 2013 a fost executată doar proiectarea. De altfel, din câte îmi aduc aminte, au existat trei Contracte de finanțare semnate cu Ministerul Dezvoltării.
Primul, cel din 2013, a fost doar pentru proiectare, al doilea contract de aproximativ 800.000 lei a fost semnat în anul 2014, iar în anul 2015 a fost semnat și al treilea contract de finanțare, în valoare de aproximativ 13.000.000 lei. Este adevărat că termenul de execuție a fost unul extrem de lung și nu pot fi mulțumit de acest lucru, dar toate aceste întârzieri au avut la bază lucrări neconforme cu care eu nu am putut fi de acord. Eu, Jean Jipa, niciodată nu am semnat și nu voi semna situații de plată ce conțin lucrări neconforme. În urma descoperirii deficiențelor de execuție, a apărut un conflict între Primăria Ogrezeni și executant, conflict ce a dus la un litigiu, lucru care a facut ca întârzierile de execuție să fie cele pe care le cunoașteți și dumneavoastră.
ADEVĂRUL pe care cetățenii trebuie să îl cunoască este că Primăria Ogrezeni a câștigat DEFINITIV în instanță diminuarea facturii emise de executant cu suma de aproximativ 250.000 lei, suma ce reprezintă contravaloarea lucrărilor neconforme, descoperite în urma efectuării unei expertize tehnice și financiare. Conform deciziei instanței, primăria a achitat executantului valoarea facturii supuse litigiului, din care s-au scăzut cei 250.000 lei.
Este adevărat că executantul a perceput penalități pentru întârzierea efectuării plații, “întâmplător” sau nu, aceste penalități fiind apropiate ca valoare cu suma pentru care instanța a dat câștig de cauză primăriei.
Vă asigur că acele penalități nu au fost plătite niciodată de primărie executantului, deoarece, din punctul de vedere al primăriei, ele au fost ilegal percepute.
În momentul încetării mandatului meu, rețeaua de apă era gata în proporție de 95% și în mandatul viitorului primar trebuiau începute branșările de îndata, dar, după cum știți, acestea au fost începute abia după 2 ani de mandat ai actualei conduceri, inițial contra cost, pentru ca apoi, începând cu anul 2024 (în plină campanie electorală) să fie începute și branșările finanțate de către Ministerul Dezvoltării. Despre faptul că peste 200 de gospodării au plătit din buzunarul lor branșările, nu pot eu să comentez, actuala administrație trebuie să dea socoteală celor care astăzi se uită cum vecinii dumnealor beneficiază gratuit de un serviciu pe care dânșii l-au plătit la un moment dat.
Este regretabil faptul că primarul în funcție alege să ocolească adevărul voalat, iar pentru mine este foarte important ca dumneavoastră să cunoașteți acest adevăr.
În ceea ce mă privește, după cum bine știți și ați simțit mereu, am fost și voi fi permanent, cu dragoste și credință, alături de o echipă competentă, numai în serviciul cetățenilor. Așadar, pe data de 9 Iunie să votați cum vă spune inima că este mai bine, atât pentru comună, cât și pentru viitorul copiilor noștri.
Al dumneavoastră,
Jean JIPA

Material comandat de Partidul Social Democrat – PSD Giurgiu, realizat si difuzat de SC. Actual Media Press SRL – portal: www.giurgiupesurse.ro, CUI Mandatar Financiar 21240002


Publicat  :  iunie 7, 2024

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare