Marian Mina, preşedintele PSD Giurgiu: Din octombrie, 1,5 milioane de angajaţi vor beneficia de creşterea salariului minim brut cu 10%, de la 3.000 de lei la 3.300 de lei

salariu minim

Asta înseamnă cu 181 de lei mai mult în buzunarul salariaţilor, vizaţi fiind cei cu venituri mici din mediul privat.
Creşterea salariului minim completează pachetul de măsuri pe care Guvernul Ciolacu şi-a angajat răspunderea, reprezintă o măsură de echitate socială şi vine în sprijinul celor cu venituri mici şi care muncesc cinstit.
Facilitatea se va menține până la finalul acestui an. De asemenea, până la 1 ianuarie, Guvernul va mai opera o nouă majorare a salariului minim general, astfel încât scoaterea facilității sumei neimpozitate de 200 de lei să NU diminueze valoarea salariul minim net.
Pe de altă parte, premierul Marcel Ciolacu a intervenit și a solicitat Ministerului Finanțelor să refacă toată calculele, astfel încât angajații cu salariul minim din construcţii şi agricultură să nu piardă niciun leu din salariul net, după scoaterea facilității privind CASS.
Salariații din aceste două sectoare vor avea în continuare un salariu minim net mai mare și nu vor pierde niciun leu în momentul intrării în vigoare a legii pe care Guvernul și-a angajat răspunderea.
Foto: Daily Business


Publicat  :  septembrie 28, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare