Marian Mina: Barbu nu poate nimic, decât concedii, atât poate!

marian mina

 

A devenit deja o obişnuinţă ca înainte de începerea fiecărei campanii electorale primarul Nicolae Barbu, preşedintele Organizaţiei Municipale PSD, să atace conducerea partidului din care face parte.
Anul acesta scenariul se repetă, primarul municipiului Giurgiu acuzând conducerea Consiliului judeţean şi pe senatorul Niculae Bădălău că blochează adoptarea bugetului local, prin faptul că nu a fost repartizată cota de 7,5 % din impozitul pe venit.
În cadrul conferinţei de presă de vineri, 12 aprilie, Marian Mina, preşedintele Consiliului judeţean, a declarat că primarul municipiului dezinformează grav cetăţenii, încercând astfel să-şi acopere nerealizările şi dezinteresul pe care-l manifestă Nicolae Barbu faţă de administraţia locală:

„O să vă spun exact de ce scrie în lege, pentru că vorbim despre legea bugetului: banii aceia, respectiv 7,5 %, reprezintă un fond aflat exclusiv la dispoziţia Consiliului judeţean, bani care, conform legii, pot fi distribuiţi pe tot parcursul anului 2019. Acei bani provin din impozitul pe venit. În funcţie de cum se încasează acest impozit, se repartizează banii către primarii.
Nu s-a pus vreodată problema unui şantaj la primari, domnul Cărăpănceanu, primarul comunei Ghimpaţi, poate confirma acest lucru. Banii nu vor fi împărţiţi după criteriul „cine ţipă mai tare la televizor, ăla primeşte”, ci în funcţie de investiţii, de proiecte, de nevoile comunităţii.
Judeţul Giurgiu, nu însemnă doar municipiul Giurgiu. Ce visează domnul primar Barbu, nu o să se întâmple vreodată, garantez acest lucru, pentru că mai sunt încă 53 de UAT-uri în acest judeţ.
Banii vor fi împărţiţi exact cum scrie la lege şi în funcţie de nevoi.
Domnul Barbu ar face bine să stea mai mult pe la Primărie şi mai puţin în concedii, poate aşa s-ar dezvolta mai mult municipiul. Nu-i doresc să ne apucăm noi să punem bannere cu nerealizările domnului primar, pentru că ar fi mai tragic.
La ora aceasta nimeni nu este  în primăria Giurgiu, este primăria goală. Primarul, viceprimarii, administratorul public, toţi sunt plecaţi. Dacă  Barbu ar sta mai mult pe la primărie, probabil ar fi avut mai multe realizări. Nu este corect să-mi pună mie în cârca toate nerealizările dansului din cei 7 ani de mandat.
Dacă vrea să vadă ce însemnă dezvoltare, îl invit pe domnul Barbu în judeţ să vadă şantiere, să vadă cum se lucrează… nu ursul din pădure, să ieşim la televizor ca să ţipăm, doar pentru a ne afla în treabă.
Barbu nu poate nimic, decât concedii, atât poate. Administraţie nu însemnă doar concerte cu lăutari şi panseluţe prin oraş.
Cota de 7,5% nu are vreo legătură cu adoptarea bugetelor locale. Săptămâna acesta le-a fost transmis de către Direcţia de Finanţe modul de repartizare, toate UAT-uri îşi pot adopta bugetul”, a declarat Marian Mina, preşedintele Consiliului judeţean.
Declaraţiile preşedintelui Consiliului judeţean au fost confirmate de către Costel Cărăpănceanu, primarul comunei Ghimpaţi, localitate care are bugetul deja adoptat şi numeroase proiecte de investiţii aflate în derulare.


Publicat  :  aprilie 14, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare