MANUELA HĂRĂBOR, SILVIU BIRIȘ ȘI NATALIA GUBERNA AU FOST ÎN VIZITĂ LA PERSOANELE VÂRSTNICE DE LA CENTRUL DIN HOTARELE

h0

Căminul pentru persoane vârstnice din localitatea Hotarele, județul Giurgiu, a fost gazda unui eveniment deosebit, primul de la darea în folosință a acestuia. Inițiativa aparține doamnei Maria Holtzhauser, cunoscută pentru activitățile sale caritabile. După ce în data de 2 martie 2017 a dus daruri bătrânilor din centrul de la Singureni, și cei aflați în centrul din localitatea Hotarele au avut parte de o zi deosebită.
Astfel, sâmbătă, 4 martie 2017, persoanele vârstnice instituționalizate în căminul din Hotarele au avut parte de o adevărată sărbătoare datorită evenimentului organizat de doamna Maria Holtzhauser, cu sprijinul mai multor persoane care au dorit să se implice pentru a le face acestora o bucurie.

h1

Cele 20 de persoane care beneficiază de servicii sociale în acest centru au primit multe cadouri și, în plus, le-a fost oferit un spectacol: timp de 2 ore, au avut ocazia să asculte cântece de petrecere interpretate de actorul Silviu Biriș dar și muzică ușoară interpretată de solista Natalia Guberna. “Fosta mea directoare de liceu a fost internată într-un cămin de bătrâni, acum un an de zile. Făcându-i o vizită, i-am propus să susțin acolo un spectacol, însă propunerea, din păcate, nu s-a putut concretiza…Acum am avut ocazia să cânt în acest cămin de bătrâni. Sper că prin piesele mele am adus un zâmbet și lumină în ochii lor stinși…Și pentru că e primăvară, e luna martie, le doresc să aibă în suflet primăvara!” a declarat Natalia Guberna.

h2

Din spectacol nu au lipsit numere de iluzionism susținute de Cristina Strecopitov. Și muzica populară a fost apreciată de persoanele vârstnice, acestea având ocazia de a-i asculta pe soliștii Ion Bicu și Elena Tofan care, de altfel, sunt originari din județul Giurgiu, din localitățile Izvoarele, respectiv Naipu. Îndrăgita actriță Manuela Hărăbor a fost de asemenea prezentă în mijlocul persoanelor vârstnice: ”Când mă uit în ochii dumneavoastră, mă uit în ochii bunicilor mei, care nu mai sunt…Eu locuiesc în apropierea Mănăstirii Radu Vodă; v-am adus de acolo iconițe si brățări sfințite, vi le dăruiesc din suflet!”, le-a spus Manuela Hărăbor.
Căminul din localitatea Hotarele a fost dat în folosință în data de 30 decembrie 2016, acesta fiind primul eveniment organizat pentru persoanele vârstnice instituționalizate în acest centru, fiind invitate să participe și familiile din localitate cărora Maria Holtzhauser le acordă sprijin. ”Sprijinim de mai mult timp câteva familii aflate în dificultate din localitatea Hotarele. Ni s-a părut oportun să venim cu daruri și la bătrânii din acest cămin. Am avut sprijinul Fundației Fight for Life Charity, dar și al unor oameni de bine, care au donat fructe, produse de patiserie, obiecte de igienă personală, dulciuri, flori, mărțisoare. Invitați de onoare au fost Manuela Hărăbor, Silviu Biriș, Natalia Guberna, Cristina Strecopitov, Ion Bicu, Elena Tofan, cărora le mulțumesc că au ales ca astăzi să fie prezenți la acest eveniment. Am fost emoționată, eu am crescut într-un orfelinat și știu ce înseamnă să fii departe de familie…Ar fi minunat să le putem oferi acestor bătrâni sprijin de câte ori putem. Cu siguranță vom reveni la bătrânii din acest centru”, a declarat doamna Maria Holtzhauser.
Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, instituție în subordinea căreia se află centrul din Hotarele, adresează mulțumiri tuturor celor care au făcut posibilă organizarea acestei acțiuni și s-au implicat pentru a aduce bucurii persoanelor vârstnice instituționalizate în acest cămin.


Publicat  :  martie 6, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare