Lolec şi Bolec vor să fie vice primari

consiliul-local-giurgiu

În spatele fiecărei acţiuni a unui om politic se află un interes, spune o butadă cunoscută. Plecând de la aceasta, am încercat să traduc diferite acţiuni de pe scena politică giurgiuveană prin prisma intereselor personale pe care le are fiecare parte implicată.

De câteva şedinţe ale consiliului local, mai mulţi consilieri PPDD au început să aibă opinii diferite faţă de cele ale conducerii partidului. La o primă impresie, oricine poate spune că tocmai acesta este rolul consilierului ales, să filtreze prin propria constiiinta ce este bine şi ce nu, pentru comunitatea care l-a ales.

Aceasta este teoria, dar practica ne spune altceva. Dar să analizăm fiecare caz în parte, pentru că, veţi vedea, fiecare are o motivaţie, mai mult sau mai puţin personală.

Consilierul PPDD Ilie Clement, un om de cultură, cunoscut tuturor giurgiuvenilor. Şi-a dorit întotdeauna ca experienţa lui în acest domeniu să fie folosită într-un mod activ. Postul de director la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale cred că este o recompensă mult prea modestă pentru activitatea depusă de către Ilie Clement în slujba culturii giurgiuvene. Aşadar, motivaţia votului său este pe deplin înţeles.

Urmează un alt consilier PPDD Liviu Cartojan, o persoană care, deşi niciodată nu şi-a dorit să iasă în faţă, a reuşit să obţină performanţă, oriunde a activat. Se spune că îşi doreşte postul de vice primar, este tânăr şi bine pregătit, este de înţeles.

Acestea sunt cele două cazuri care, pot fi de înţeles pentru deciziile lor politice.

Însă în privinţa celorlalţi doi, Marius Stanciu şi Florin Velicu, nici o regulă a bunului simţ nu mai poate fi aplicată. Interesant este că, ambii îşi doresc acelaşi post de vice primar. De asemenea, dacă ar fi întrebaţi ce-i recomandă pentru acest post cu siguranţă nu ar putea răspunde altceva decât: vocea şi talentul. Pentru că nimeni nu a putut găsi alte argumente. Au reprezentat nimic în politica giurgiuveană, pană ce PPDD i-a promovat pe listele de consilieri, iar acum consideră că li se cuvine mai mult. Totuşi, îi deosebeşte ceva, Marius Stanciu are o meserie, are o slujbă, pe când Florin Velicu, în ultimii ani, nu a avut altă slujbă în afară de cea de politician. Şi încă una periculoasă – alegerile din 2009 şi oamenii care au făcut puşcărie, ar trebui încă să nu-l lase noaptea să doarmă. Însă dorinţa de a ajunge în prima fază director tehnic la Apa Services, şi apoi, de ce nu, viceprimar, îi creează o stare de bine care îl face să uite tot.

Este important de specificat că toţii aceştia se luptă pentru a-l înlocui din funcţia de viceprimar pe colegul lor de partid Alexandru Vladu, care până în prezent şi-a desfăşurat activitatea într-un mod excepţional.

PS. Nu este o răutate, am tot încercat să aflu şi eu care este pregătirea şi meseria lui Florian Velicu, pe unde a mai lucrat. Oricine are referinţe, sunt bine primite.


Publicat  :  mai 14, 2014

Related Articles

2 comentarii

  1. nicu

    ok nimic de zis daca nu era vladu ne mancau caini asa este da poate poti sa ne zici cine a semnat autirizatia de constructie in tineretului restaure=ant bonanta o terasa facuta fix pe spatiu verde de parca era prea mult treci pe trotuar si te intilnesti cu ospataru cu halbele in mina trc pustoaice fluieraturi si comentari scabroase circ nu alta si poate afli si cat a fost spaga

    • Lucian

      Autorizatia pt terasa este nimic pe langa magariile care se fac de conducerea Primariei. Au impresia ca toata lumea este proasta iar ei sun desteptii Giurgiului!!!

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare