Lista bolilor cronice stabilite pentru etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-COVID

covid vaccin 2

Lista bolilor cronice stabilite pentru etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva COVID în România, care va începe după 15 ianuarie, a fost definitivată și trimisă direcțiilor de sănătate publică, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

După 15 ianuarie în România va începe etapa a doua a campaniei de vaccinare, în care vor fi incluse persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, „în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate” și „lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale”.

Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat luni, la Digi 24, că a fost definitivată lista bolilor cronice stabilite pentru etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva COVID, aceasta fiind trimisă direcțiilor de sănătate publică.

Potrivit medicului militar, lista bolilor cronice include:

diabet zaharat
– obezitate
– boli metabolice, inclusiv congenitale
– afecțiuni cardio-vasculare
– afecțiuni renale
– afecțiuni oncologice
– afecțiuni pulmonare
– afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down
– afecțiuni hepatice moderate/severe
– afecțiuni autoimune
– HIV/SIDA

Cum se pot programa pentru vaccinare pacienții cu boli cronice

Coordonatorul campaniei de vaccinare a spus că pacienții cu astfel de afecțiuni și care vor să se vaccineze trebuie să ia legătura cu medicul de familie, pentru că ei vor fi programați pentru vaccinare prin intermediul medicului de familie. Dacă nu au medic de familie, se pot programa pentru vaccinare împotriva COVID prin call center, prin direcțiile de asistență socială din primării sau prin aparținători.


Publicat  :  ianuarie 11, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare