Liberalii giurgiuveni se întâlnesc, joi seara, pentru a stabili pe cine susţin la conducerea partidului

sediu PNL Giurgiu

Liberalii giurgiuveni se vor întâlni joi, 10 iunie, la restaurantul Metropolitan, pentru a stabili calendarul alegerilor interne în vederea Congresului din 25 septembrie 2021.
La întâlnire urmează să participe conducerea organizaţiei, primarii PNL, preşedinţii de organizaţii şi aleşii locali. În total, sunt aproximativ 100 de persoane invitate.
La şedinţă nu vor participa însă toţi primarii PNL, unii nefiind invitaţi, alţii refuzând să onoreze invitaţia.
În cadrul întâlnirii va fi dezbătută şi poziţionarea organizaţiei Giurgiu la Congresul din toamnă.
După unele tatonări, se pare că preşedintele Dan Motreanu a renunţat la ideea candidaturii la preşedinţia centrală a partidului, urmând să continue la conducerea organizaţiei Giurgiu.
În privinţa susţinerii pentru cei doi candidaţi anunţaţi în prezent, Ludovic Orban şi Florin Câţu, situaţia în PNL Giurgiu este încă incertă. Până la anunţarea candidaturii lui Florin Câţu, PNL Giurgiu era decis să meargă alături de Ludovic Orban. Între timp, lucrurile s-au schimbat.
Afinitatea lui Dan Motreanu pentru tabăra ardeleană din partid şi susţinerea, neanunţată încă, a preşedintelui Iohannis pentru Florin Câţu, schimbând datele problemei. PNL Giurgiu urmează să-l susţină, cel mai probabil, pe Florin Câţu la alegerile interne din partid.
Există însă şi o grupare în organizatie, reprezentată de preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu, care a negociat deja o susţinere pentru actualul preşedinte PNL, Ludovic Orban.


Publicat  :  iunie 9, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare