La PSD Giurgiu se împarte „caşcavalul”!

ordonanta 28 psd

Săptămâna trecută a fost una a şedinţelor prelungite la PSD Giurgiu. Aşa cum am mai spus, temele discuţiilor şi negocierilor au fost diverse însă, cu siguranţă, cele mai multe dispute au fost pe tema repartizării banilor pe Ordonanţa 28.250 de miliarde de împărţit, nu este o sarcină deloc uşoară pentru liderul PSD Niculae Bădalau.

-„A zis Badalau că îmi dă acum 10 miliarde, să încep lucrarea cu apă şi spre sfârşitul anului, mai găseşte o soluţie să îmi mai dea cel puţin 5 miliarde. Să mişc şi eu ceva în comună”.
-„Cum dracu îţi dă 15 miliarde, doar să începi să zgarmi pământul şi mie 8 miliarde, când am lucrare în desfăşurare şi mai am puţin şi termin introducerea apei şi în ultimul sat? „, este doar un exemplu de discuţie dintre primarii, din toate partidele politice, prezenţi la marea împărţire a „caşcavalului”.

Pentru cei neavizaţi, Ordonanţa 28, se referă la programul naţional de dezvoltare locală, a fost emisă în anul 2013 şi modificată în iunie 2014. Banii sunt alocaţi prin Ministerul Dezvoltării, condus de Liviu Dragnea şi sunt repartizaţi, cu precădere, pentru realizarea reţelelor de apă şi canalizare, reabilitarea unităţilor de învăţământ şi asfaltarea drumurilor comunale.

Prin modificările făcute în luna iunie, alegerea proiectelor eligibile, repartizarea şi decontarea banilor sunt făcute direct prin Ministerul Dezvoltării, Consiliile judeţene fiind scoase total din ecuaţie. Mai concret, relaţia devine una directă: Liviu Dragnea – presedinti de organizaţii PSD – primari. O mutare inteligentă pentru alegerile prezidenţiale din toamnă, mai ales că banii nu vin într-o singură transă, un avans înainte de alegeri şi apoi, în funcţie de rezultatele obţinute.

Dincolo de aspectele tehnice şi de moralitate, pe care nu trebuie să o căutăm în lumea politică, trebuie felicitat Niculae Bădalau pentru reuşită de a aduce o sumă importantă de bani în judeţ, ce se va regăsi atât în modernizarea localităţilor cât şi în condiţiile de viaţă a celor care trăiesc în mediul rural.

Toate acestea în comparaţie cu prestaţia preşedintelui Consiliului judeţean, Vasile Mustatea, care, de o lungă perioadă de timp, pare blocat total în dilemă; „Hâc, eu cu cine votez?”


Publicat  :  august 18, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare